Του Θάνου Περβολαράκη

Ο ταξιτζής που δέχτηκε την επίθεση μιλά στην “Π” : “Οι δύο με κλωτσούσαν και ο άλλος μού κάρφωσε το μαχαίρι”

• Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών Σέρβων


Έκπληκτο, για το γεγονός ότι οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των τριών Σέρβων τουριστών που ενεπλάκησαν με ταξιτζήδες στη Χερσόνησο είναι σε βαθμό πλημμελήματος δηλώνει ο 54χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότερα από τους άλλους συναδέλφους του. Ο ίδιος μιλάει στην «Π» για το πώς έγιναν τα γεγονότα και τονίζει ότι χθες δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς δεν αισθανόταν καλά, λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχτεί.

«Ήμουν στον ιατροδικαστή και σε άσχημη κατάσταση με ράμματα στο κεφάλι, σπασμένη μύτη και με ένα χτύπημα από μαχαίρι κάτω από την καρδιά, αλλά και στην πλάτη. Γι αυτό το λόγο δεν εμφανίστηκα στο δικαστήριο» αναφέρει ο 54χρονος και προσθέτει ότι τη Δευτέρα θα είναι εκεί για να περιγράψει στους δικαστές πώς λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα των δραστών. Ο Γ.Μ αναφέρει ότι χτυπήθηκε χωρίς λόγο, καθώς δεν ήταν εκείνος που είχε πάρει δρομολόγιο τον νεαρό από τη Σερβία, ο οποίος δεν ήθελε να πληρώσει. «Εγώ εκείνο το βράδυ δεν δούλευα. Ήμουν για καφέ. Ήταν άλλος συνάδελφος που είχε μεταφέρει τον Σέρβο και δεν τον πλήρωσε. Κάποια στιγμή, το άτομο αυτό πέρασε κοντά από την πιάτσα των ταξί, γιατί το ξενοδοχείο ήταν δίπλα και μας είπε ο συνάδελφος ότι αυτός είναι και πήγε να του ζητήσει τα χρήματα. Όταν τον πλησίασε, ο νεαρός αυτός άρχισε να τον βρίζει κι ενώ ο συνάδελφός μου του είπε μονάχα γιατί δε με πλήρωσες. Πήγα να τους χωρίσω για να μη γίνει φασαρία και το μόνο που του είπα ήταν και δεν πλήρωσες και μας βρίζεις; Τότε έφυγε και γύρισε κρατώντας ένα μαχαίρι. Μου επιτέθηκε κι άρχισε να με χτυπάει. Μέχρι να του ορμήσω ήρθαν και οι άλλοι δύο και μου έβαλαν τρικλοποδιά και με έριξαν. Ο πρώτος που ξεκίνησε τη φασαρία με ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα, βάζοντας μου το μαχαίρι στο λαιμό. Οι άλλοι δύο με κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο σώμα. Όση ώρα με κρατούσε , μου κάρφωνε και το μαχαίρι στην πλάτη. Τα χτυπήματα αυτά στην πλάτη τα εντόπισε ο ιατροδικαστής. Εγώ είχα αντιληφθεί μόνο το μαχαίρωμα κάτω από την καρδιά αναφέρει ο ίδιος.

Διώξεις

Σε βαθμό κακουργήματος είναι οι διώξεις που ασκήθηκαν στους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εμφανίστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, τους ασκήθηκαν διώξεις για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απειλή κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού για τους δύο από τους τρεις κατηγορουμένους. Οι τρεις Σέρβοι πήραν αναβολή και αναμένεται να δικαστούν τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος τους πάντως κ. Ν. Παπαδαντωνάκης ανέφερε ότι οι πελάτες του ήταν μεθυσμένοι, έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους και τόνισε ακόμη ότι δεν μαχαίρωσαν τους ταξιτζήδες.

Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι ήταν χθες στο δικαστήριο από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν τις μαχαιριές των τριών νεαρών.