Εβδομάδα εξελίξεων στα μεταγραφικά αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε από σήμερα για τον ΟΦΗ.

Η αγωνιστική προετοιμασία μπαίνει στην δεύτερη εβδομάδα αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η δράση στο μεταγραφικό μέτωπο με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να είναι πολύ κοντά στην επικύρωση τουλάχιστον μιας προσθήκης ακόμα, αλλά και σε πολύ καλό δρόμο στις υπόλοιπες ανοικτές υποθέσεις.

Στις μεταγραφές (Μασάδο, Δαύκος, Μιλοσάβλιεφ, Όστοιτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Όγκμποε, Μάνος, Μακρίδης) που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να προσθέσει το…κερασάκι στην τούρτα. Ο Νίκος Νιόπλιας έχει εστιάσει κυρίως στην επίθεση και το κέντρο όπου αναμένεται η απόκτηση τριών τουλάχιστον έτοιμων να βοηθήσουν παικτών. Η εβδομάδα αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η εβδομάδα που θα φέρει τα ευχάριστα για την μεταγραφή του αμυντικού μέσου μια θέση για την οποία ο ΟΦΗ έχει βάλει στο…μάτι τον Μάρκο Μπλάζιτς. Το όνομα αυτό βρίσκεται ψηλά στην λίστα του τεχνικού του ΟΦΗ, από την διοίκηση έχουν γίνει οι επαφές και παρότι τις προηγούμενες μέρες φάνηκε να υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομικό, το θέμα πιθανότατα θα κλείσει θετικά για την κρητική ομάδα. Ο Μπλάζιτς είναι 31 χρόνων (2 Αυγούστου 1985) και έχει παίξει στην πατρίδα του με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα για δυο χρόνια από το 2008-10 με 35 συμμετοχές και 4 γκολ αλλά και στο εξωτερικό σε Σλοβακία, Ρωσία και στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο από τον περασμένο Γενάρη στην Καλλονή. Μπορεί να παίξει ως εξάρι αλλά και πιο μπροστά ως πλάγιος χαφ. Για την θέση αυτή υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά ο Νιόπλιας έχει συλλέξει πολύ καλές πληροφορίες για τον Μπλάζιτς και για την ώρα αποτελεί την βασική επιλογή. Την ίδια στιγμή στον ΟΦΗ εξετάζουν με μεγάλη προσοχή και τις περιπτώσεις των επιθετικών που έχουν προταθεί. Όπως γράψαμε το Σάββατο μια περίπτωση που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι του 34χρονου επιθετικού από την Ονδούρα Κάρλος Κόστλι που είναι γνωστός από το πέρασμα του από την Ελλάδα και την Βέροια. Παρά τα 34 χρόνια (γεννηθείς στις 18 Ιουλίου 1982) του ο Κόστλι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καθώς στην χώρα του θεωρείται από τα δυο-τρία κορυφαία ονόματα ενώ διαθέτει τεράστια εμπειρία με 74 συμμετοχές με την Εθνική και 32 γκολ έχοντας την τελευταία παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην πατρίδα του με την Ολίμπια έχοντας 11 συμμετοχές και 6 γκολ ενώ πέρυσι ήρθε στην Ελλάδα για τον Αρη αλλά μετά την απόφαση για τους “κιτρινόμαυρους” που δεν τους επετράπη να παίξουν στην Β’ Εθνική έφυγε για την πατρίδα του. Ο Κόστλι έχει τα στοιχεία του επιθετικού που ζητάει ο Νιόπλιας καθώς είναι ψηλός (1.90) δυνατός στον αέρα αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Το θέμα του επιθετικού πάντως δεν αποκλείεται να καθυστερήσει καθώς στον ΟΦΗ θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι πριν προχωρήσουν στην τελική επιλογή τους και για την θέση αυτοί οι υποψήφιοι είναι πολλοί.

Αυτή την εβδομάδα θα τελειώσει οριστικά εκτός απροόπτου και το θέμα του Καλέ. Με τον Βραζιλιάνο υπάρχει συμφωνία και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στο Ηράκλειο για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ.

Κατά τ’ άλλα από σήμερα ξεκινάει η δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας στο ΒΑΚ μετά το χθεσινό (πρώτο) ρεπό που είχαν οι παίκτες.