Η οικογενειακή selfie

Στην αγαπημένη του Κρήτη βρίσκεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, απολαμβάνοντας οικογενειακές στιγμές.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός μάλιστα θέλησε να ποστάρει στο Instagram και να μοιραστεί με τους φίλους του το reunion της οικογένειας: Σε μια φωτογραφία όλα τα αδέλφια Παπακαλιάτη μαζί, Χριστόφορος, Στέφανος, Φίλιππος και Νάρα. «3 brothers 1 sister #family #reunion #Philip #Steven #Nara», έγραψε ο ηθοποιός.

Ξανά η φιέστα μετά από 5 χρόνια

Χρειάστηκε να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια για να ξαναστηθεί η φιέστα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ξανά το ίδιο σκηνικό: με τα μοντελάκια οι κυρίες και οι κύριοι κορδωμένοι να εύχονται ο ένας στον άλλο “συγχαρητήρια”.

Αλήθεια, συγχαρητήρια γιατί;

Μήπως γιατί κανείς από κορδωμένους των προεδρικών κήπων βασανίστηκε ή φυλακίστηκε;

Συγχαρητήρια γιατί; Μήπως επειδή οδήγησαν (άλλος λίγο άλλο πολύ) με τις αποφάσεις τους στην χρεοκοπία τη χώρα;

Αυτή η φιέστα (γιατί περί φιέστας πρόκειται) με απόντες τους αληθινούς αγωνιστές που μάτωσαν για τη δημοκρατία, πρέπει άμεσα να καταργηθεί για να μην προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

Αντίθετα θα έπρεπε να ήταν μέρα σκέψης και αφορμή για περισυλλογή.

Δεν μπορούμε άλλο να κοροϊδεύουμε ούτε τους Έλληνες αλλά ούτε και τους εαυτούς μας.

Αρκετά μέχρι εδώ.

ΟΙ... ΑΓΚΑΛΙΕΣ

Αγκαλίτσες και φιλάκια στον κήπο του Προεδρικού. «Έλα εδώ να σκάσουν οι εχθροί μας» είπε ο Καμμένος στον Μουζάλα και τον πήρε αγκαλιά μπροστά στις κάμερες.

Οι... οχτροί του Πάνου δεν ξέρουμε αν σκάσανε, αλλά ο ίδιος πάντως δεν αντάλλαξε (μετά τον καβγά που είχαν στη Βουλή) ούτε ένα βλέμμα, ούτε μια κουβέντα με τη Φώφη...



ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Με εξωπραγματικές τιμές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να φορολογήσει τα αγροτεμάχια, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διορθώσουν τυχόν λάθη πριν και μετά την τελική υποβολή των δηλώσεων Ε9 τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξία των αγροτεμαχίων, τα οποία από φέτος συναθροίζονται και για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζεται να υπολογιστεί με «συγκριτικά στοιχεία» που έχουν στη διάθεσή τους οι κατά τόπους εφορίες από παλιότερα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το σχέδιο αυτό είναι ήδη έτοιμο και θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Καλά, τι θέλουν οι άνθρωποι, να εξεγερθεί ο κόσμος;



ΑΝ...

Αλλοίμονο αν ο κάθε σαλεμένος απασφαλίζει και βγαίνει στους δρόμους μ’ ένα όπλο...

Ψυχραιμία, γιατί χανόμαστε στο φόβο και στην κατάθλιψη...



Η ΑΠΟΥΣΙΑ

Αίσθηση προχθές Κυριακή από την απουσία του πρωτοψάλτη Γιάννη Δαμαρλάκη από τον Άγιο Μηνά. Τι έγινε;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μήνυμα ενότητας απέναντι στους κινδύνους που καραδοκούν έστειλαν από την Κίνα οι υπουργοί Οικονομικών των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη, που συναντήθηκαν στην G20.

Ένα από αυτούς τους κινδύνους είναι το «Brexit» και, όπως δήλωσαν υπουργοί στο περιθώριο της Συνόδου, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ενεργά τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ευρωπαϊκή οικονομία.





Η... ΤΡΕΛΑ

Το μεγάλο κόστος, η πολυπλοκότητα και η προβληματική διαδικασία που περιβάλλουν το «Brexit» κάνουν ασύμφορη την έξοδο άλλων κρατών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο «τρελοί» θα ακολουθούσαν, λέει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνγκελ Γκουρια.

Όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, απαξ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλάβουν πόσο περίπλοκη, κοστοβόρα και προβληματική είναι η διαδικασία του Brexit, θα είναι απίθανο να εξετάσουν έξοδό τους από την ΕΕ.

«Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα επιχειρήσει ποτέ, ούτε καν θα σκεφτεί, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι θα καταλάβουν πως δεν είναι προς το συμφέρον τους» δήλωσε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.





ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου, αλλά και για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απάντηση της τουρκικής ηγεσίας στην αποτυχημένη απόπειρα με τα εκτεταμένα πογκρόμ κατά του στρατού, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης.

Πού θα πάει, αλήθεια, αυτό το βιολί;





ΞΑΝΑ

Περί τις 60 μέρες μένουν ακόμη μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και προβλέπω ότι θα στηθεί ξανά το ίδιο σκηνικό.

Τρομοπανικός και... αντιστάσεις στις πιέσεις των δανειστών...





ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο προαύλιο της νότιας πτέρυγας της Βουλής των Ελλήνων.

Με την σημερινή εκδήλωση ουσιαστικά σηματοδοτείται η έναρξη ενός μεγάλου δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με ορίζοντα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την άνοιξη του 2017.

Για το πώς θα βγούμε από το λούκι της κρίσης και για το πώς θα σωθεί η χώρα, κουβέντα από κανέναν!





ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Για να μην…χαίρονται ορισμένοι με τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα Τουρκία και νομίζουν ότι θα πάρουμε κόσμο (τουρίστες) από εκεί, σημειώνω ότι ήδη έχουμε τις πρώτες μεγάλες απώλειες.

Π.χ. στον τομέα της κρουαζιέρας οι εταιρείες έχουν συνδέσει τα δρομολόγια προς την Τουρκία, είτε Κουσάντασι είτε Πόλη, μέσω Κρήτης.

Και τώρα το σκέφτονται…να ακυρώσουν και την Κρήτη!

Ήδη έχουμε το πρώτο «κρούσμα» της εταιρείας με το «Κάρνιβαλ Βίστα», το οποίο ήταν να έρθει από τον Πειραιά στη Σαντορίνη και το Ηράκλειο για να καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη. Και ακύρωσε όλο το δρομολόγιο μένοντας απλώς μια μέρα παραπάνω στον Πειραιά…



Η ΡΑΚΗ

Δύο μπουκάλια ρακές κρατούσε, όπως είχε υποσχεθεί στον υπουργό κ. Τσιρώνη, ο πρόεδρος των οικιστών Μιχάλης Βλαχάκης. Και τα συνόδευσε με την ευχή «να μη χρειαστεί να τα πουν ξανά για τα αυθαίρετα»!

Αλλά ο υπουργός είχε άλλη άποψη:

«Θα τα ξαναπούμε σίγουρα. Και για τα καλά και για τα κακά» του είπε.



Η... ΕΝΤΟΛΗ

Θα λύθεί όμως το θέμα των αυθαιρέτων; Ναι, είπε ο υπουργός από το Ηράκλειο και αποκάλυψε ότι «έχει εντολή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να προχωρήσει το θέμα».

«Ο αντιπρόεδρος μού έχει πει να βρούμε λύση με όποιο κόστος, πάση θυσία» είπε με νόημα ο κ.Τσιρώνης.

-

Η ΟΡΓΗ

Οργισμένος με τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο, δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης, η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια...», λέει χαρακτηριστικά. «Η απλή αναλογική είναι η ψυχή μου, είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου» τον άκουσα να λέει χθες σ’ένα πολιτικοδημοσιογραφικό πηγαδάκι.