Ενώ τα μεταγραφικά έχουν μπει για την ώρα στο «ψυγείο», στον Εργοτέλη είναι σε αναμονή για το θέμα του γηπέδου. Έχοντας προκρίνει την επιλογή της Νέας Αλικαρνασσού, στην κιτρινόμαυρη ομάδα περιμένουν τα διαδικαστικά για να προχωρήσει το θέμα και να δηλώσουν στην ΕΠΟ το γήπεδο που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο.

Από την ημέρα που προέκυψε το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα μετά την διαπίστωση ότι ο Εργοτέλης δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ιστορική του έδρα την νέα χρονιά οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε επαφές τόσο με τον Ηρόδοτο όσο και με το Παγκρήτιο. Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος με προσωπική του δήλωση εξέφρασε την προτίμηση του στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού και οι ενέργειες έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο το θέμα είναι περίπλοκο καθώς το γήπεδο ανήκει στον Δήμο. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει συμφωνία με τον Δήμο για να λάβει η ομάδα το παραχωρητήριο. Αν όλα πάνε καλά, ο Εργοτέλης θα δηλώσει πρώτη έδρα το γήπεδο του Ηροδότου και θα πάει εκεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος των “κιτρινόμαυρων” είναι να έρθουν σε συμφωνία με τον Ηρόδοτο και εκτός από τους αγώνες να μπορούν να κάνουν και τις προπονήσεις τους στο ίδιο γήπεδο.

Αρχικά πάντως και μέχρι να δοθεί οριστική λύση, ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει την προετοιμασία του στο βοηθητικό του Παγκρητίου Σταδίου κάνοντας πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ενώ τέλος του μήνα η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καϊμακτσαλάν όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της από 31 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου με τους συνεργάτες του ασχολούνται ήδη με τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας και έχουν κλείσει και κάποια φιλικά ματς τόσο για την περίοδο της βασικής προετοιμασίας όσο και για το διάστημα μετά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν κλείσει τα φιλικά με Ολυμπιακό Βόλου στο Καιμακτσαλάν και με τον Πανθηραϊκό στις 31 Αυγούστου (χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό πού θα διεξαχθεί).