
Ο Σήφης έρχεται στο μιτάτο αναστατωμένος για την επικείμενη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και συζητά με τον Μανούσο για τις «επιπτώσεις» από το κλείσιμο(;) κάποιων τηλεοπτικών σταθμών!
-Ίντα ‘χεις μωρέ Μανούσο κι έχεις κατεβασμένα τα μούτρα; Κακογέννησε η αίγα σου;
-Στενοχωρούμαι, Μανούσο γιατί ετουτηνά η κυβέρνηση είναι –κάτσε να δεις πως το έγραψε το «Βήμα»- ολοκληρωτική, σαν την κυβέρνηση του Κορεάτη!
-Από πότε μωρέ Σήφη διαβάζεις το «Βήμα»;
-Τσι συνταγές που ‘χει παίρνει η κερά μου, κι εγώ κάτι ταινίες που βάνει και τσι τυλίγει με την εφημερίδα!
Αλλά δεν καταλαβαίνεις πως ανέ φιμώσει τα Μέσα δε θα ‘χουμε … αντικειμενικότητα στην ενημέρωση;
(Ο Μανούσος στο σημείο αυτό σκάει στα γέλια και μόλις συνέρχεται, μετά από δέκα λεπτά συνεχίζει τη συζήτηση)
-Έ, την παντέρμη «αντικειμενικότητα! Μωρέ, Σήφη, η ΥΕΝΕΔ την περίοδο της χούντας πιο «αντικειμενική» ήταν! Φοβάσαι μη χάσεις τσι «Ανατροπές» και τσι αναλύσεις του … Μπάμπη και του Μπογδάνου;
-Μανούσο, και που θα θωρούμε «ψυχαγωγικά» προγράμματα; Κατέχεις πως μπορεί μια στιγμή ο Ρουβάς να μην παρουσιάζει προγράμματα και ο Σεφερλής να μην προξενεύει τσι ομορφονιούς; Ίντα θα γενούμε, πες μου;
-Μεγάλος καημός, Σήφη, δίκιο έχεις μου φαίνεται! Εθνική καταστροφή! Εδά διαλύσαμε, αλλά βλέπουμε και τσι «Ανατροπές», πάμε να βρούμε και καμιά νύφη! Ανέ κλείσουν τα κανάλια θα μας σε φάει η μαρμάγκα!
-Αυτή μωρέ πάνε να κάμουνε «χούντα»! Γρικάς εκεί να θένε να πλερώσουν τα κανάλια τσι άδειες τους!
-Γιάντα μωρέ Σήφη, ο Επαμεινώντας για να πουλά τσίχλες και καραμέλες πλερώνει για να βγάλει άδεια και τον εξετάζει μέχρι και τρελόγιατρος!
Γιάντα να μη πλερώσουν κι οι καναλάρχες-εφοπλιστές-εργολάβοι;
-Απού κοπελομάθει, δε γεροντοξεχνά! Εδά στα «γεράματά» τους θα βάλουνε τσι ανθρώπους να πλερώνουνε;
-Α, ετσά το λες; Αν είναι να μην πλερώνουμε κι εμείς τα ζωντόβολα, να δούμε από πού θα πλερώνει η «πρώτη φορά Αριστερά» τσι «εταίρους»;
-Εμείς πρέπει να πλερώνομε Μανούσο, γιατί οι πλερωμές είναι καθώς λες για τα ζωντόβολα σε μια «αστική» δημοκρατία, σαν τη δική μας! Ανέ πλερώνουν και οι καναλάρχες-εφοπλιστές-εργολάβοι είναι «ολοκληρωτισμός» -καθώς γράφει και το «Βήμα»!
* Ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος
[email protected]

