Μετά τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη μετατροπή του σωματείου ξανά σε ΠΑΕ στον ΟΦΗ αυτή η εβδομάδα αναμένεται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των ανανεώσεων και των μεταγραφικών.

Ήδη ο ΟΦΗ μετρά οκτώ ανανεώσεις μετά την παραμονή των Κιάσσου, Δερμιτζάκη, Φαζού, Φουκαράκη, Μπολάκη, Κοιλιάρα, Μπουρσέλη, Νάστου και δυο μεταγραφές με την προσθήκη των Όγκμποε, Μάνου ενώ αντίο έχουν πει οι Μαρτσάκης, Γκούμας, Βλάχος, Φαμπίνιο, Ραπτάκης.

Η συνέχεια αναμένεται να είναι πιο ενδιαφέρουσα καθώς από σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα με τις ανανεώσεις παικτών του βασικού κορμού και συγκεκριμένα των Κώτσιου, Περογαμβράκη, Πόποβιτς, Φραγκουλάκη. Η παραμονή των παικτών αυτών θα κριθεί από διάφορους παράγοντες και όχι μόνο από τον οικονομικό.

Κώτσιος και Πόποβιτς επέστρεψαν στο Ηράκλειο από την Αθήνα και την Κροατία αντίστοιχα και μαζί με τους άλλους δυο θα έχουν τις επόμενες μέρες τις τελικές επαφές με τη διοίκηση. Τα δεδομένα είναι ρευστά και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί αν και θεωρείται δύσκολο να μείνουν και οι τέσσερις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα χωρίζουν οι δρόμοι του ΟΦΗ με τον Φραγκουλάκη ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τους υπόλοιπους.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του ΟΦΗ βολιδοσκοπούν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Μετά τους Όγκμποε, Μάνο παίκτες νεαρής ηλικίας και εξελίξιμοι, στόχος είναι πλέον οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα τη νέα περίοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεταγραφές ξεκίνησαν από την επίθεση και το ότι αποκτήθηκαν δυο παίκτες δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις για την γραμμή κρούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν τουλάχιστον δυο ακόμα προσθήκες επιθετικών με πιο βαριά ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι. Δυο από αυτά είναι των Ίγκορ Ντε Σόουζα και Μίλαν Μπογιοβιτς. Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό και ο δεύτερος από τη Λάρισα. Αμφότεροι είναι έμπειροι με τον Ιγκορ να έχει 77 συμμετοχές και 24 γκολ στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με την ομάδα της Κομοτηνής και τον Μπόγιοβιτς 46 παρουσίες και 13 γκολ με την ΑΕΛ ενώ στον Παναιτωλικό που ήταν η πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα αγωνίστηκε σε 50 ματς και πέτυχε 18 γκολ. Η περίπτωση του Ίγκορ πάντως παρουσιάζει δυσκολίες καθώς οι δυο πλευρές φαίνεται να έχουν μια σημαντική διαφορά στο οικονομικό σε αντίθεση με τον Σέρβο που δείχνει να είναι πιο κοντά στα δεδομένα του ΟΦΗ.

Πέραν της επίθεσης πάντως η κρητική ομάδα αναμένεται να ενισχυθεί και (σε όλες τις) άλλες γραμμές. Για τη θέση του τερματοφύλακα είναι σε επαφές με τον Νίκο Παπαδόπουλο που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο ενώ συζητάει και με δυο κεντρικούς αμυντικούς τον Κομεσίδη και ένα ακόμα που το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν στο εξωτερικό αλλά έχει περάσει από την Ελλάδα.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου που θα ξεκινήσει η σεζόν με τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις το ρόστερ του ΟΦΗ αναμένεται να έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ η προετοιμασία θα γίνει ως γνωστό στο Ηράκλειο.

• Το Νίκο Νιόπλια τίμησαν οι παλαίμαχοι του Πανθηραϊκού σε φιλικό που έγινε στη Σαντορίνη.