Ούτε μιά ούτε δύο αλλά πέντε θεατρικές παραστάσεις έχει παρουσιάσει τα τελευταία εξι χρόνια το Γυμνάσιο Ασημίου που και φέτος ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του σχολείου και με αφορμή τη λήξη των σχολικών μαθημάτων.

Η θεατρική ομάδα παρουσίασε την κωμωδία “Αρχοντοχωριάτης” του Μολιέρου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Θεατρικό εργαστήρι 1”.

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους και συντονιστή του προγράμματος, κ. Ανώνιο Μαλλιαράκη και της κ. Ανθής Μιζεράκη – Καρτσωνάκη (βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη κουστουμιών και σκηνικών, με την απλότητα και τον αυθορμητισμό τους κατάφεραν να αποσπάσουν πολλές φορές το γέλιο και τα χειροκροτήματα των θεατών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ασημιού και οι διοργανωτές ευχαριστούν τις κυρίες: Μαυράκη Ελένη, Αγγελιδάκη Άννα, Επιτροπάκη Σοφία και τους κυρίους Καραταράκη Ιωάννη, Σφακιανάκη Ελευθέριο, Καρτσωνάκη Μιχάλη και Καρτσωνάκη Ζαχαρία που στήριξαν ως εθελοντές την εκδήλωση του σχολείου και την προσπάθεια των παιδιών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς και η δημοτική σύμβουλος του Δ. Δ.Κόφινα Δ. Γόρτυνας κ. Μαρία Σφακιανάκη.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές:

Σαριδάκης Γεώργιος: Αρχοντοχωριάτης

Ρίνερς Πλάκα: Αρχοντοχωριάτης

Γαλανού Μαρία: κυρία Ζουρνταίν

Βελόγλου Ελευθερία: Υπηρέτρια

Δρακομαθιουλάκης Μιχάλης: Υπηρέτης- ξιφομάχος

Καρτσωνάκης Πέτρος: κ. Ντοράντ

Καραπαναγιώτη Μάγδα: κ. Ντοριμέν

Μαλλιαράκης Δημήτριος: Φιλόσοφος

Σταματάκη Βαγγελιώ: Χοροδιδάσκαλος

Γιαννουλάκη Σοφία: Μουσικοδιδάσκαλος

Σημαντηράκη Χρύσα: Λουσίλ: χορεύτρια

Δασκαλάκης Γεώργιος: κ. Κλεόντ

Δασκαλάκης Βαρδής: Ράφτης

Γαλανού Ζαφειρένια: Ακόλουθος

Χειμωνάκη Εβελίνα: Χορεύτρια

Η ομάδα ευχαριστεί τους χορηγούς της: τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ασημίου, το ανθοπωλείο Καμέλια Γεωργιάδη στο Ασήμι, το κομμωτήριο Δημιουργία της Μαρίας Θεοδωράκη στο Ασήμι και τον κ. Μαραθιανάκη Νικόλαο, ξυλουργό στο Ασήμι.