Σταθερά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της 45χρονης καθαρίστριας, η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα όταν χτυπήθηκε από απορριμματοφόρο την ώρα που εκτελούσε βάρδια έξω από το ΠΑΓΝΗ. Όπως είναι γνωστό η άτυχη δημοτική υπάλληλος φέρει σοβαρά ανοικτά τραύματα στην κοιλιά και στο πόδι.

Μάλιστα προ δεκαημέρου η κατάσταση της υγείας της εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας, την οποία επιβάρυνε ενεργή σήψη η οποία πυροδοτήθηκε από τους τραυματισμένους ιστούς της στα δύο ανοικτά τραύματα που φέρει στην κοιλιά και στο πόδι. Οι νεότερες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση της υγείας της δείχνουν ότι δεν εξακολουθεί η ενεργή σήψη αλλά ότι εμφανίζει μεγάλα πυρετικά κύματα τα οποία τροφοδοτούν οι φλεγμονές και οι λοιμώξεις.

Η κατάσταση αυτή παραμένη σταθερή χωρίς επιδείνωση ή βελτίωση, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν ότι επειδή πρόκειται για νέα γυναίκα ο οργανισμός της έχει τη δυνατότητα να αντέξει και να αντιδράσει σε αυτή τη δοκιμασία που όλοι εύχονται ολόψυχα να έχει αίσιο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο φαίνεται είναι ότι η περιπέτεια της υγείας της δημοτικής υπαλλήλου θα πάρει χρόνο, καθώς υπάρχουν σημαντικά ζητήματα αποκατάστασης τα οποία σταδιακά θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Το βέβαιο είναι ότι από την πλευρά των γιατρών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί και να αντέξει τη μεγάλη αυτή δοκιμασία της υγείας της, η άτυχη γυναίκα η οποία προστίθεται στη μεγάλη λίστα των ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όπως είναι γνωστό, η υπηρεσία καθαριότητας έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του μηχανικού εξοπλισμού της, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της καθώς δεν προσλαμβάνονται μόνιμοι εργαζόμενοι για να εκπαιδευτούν να μπορούν να διαχειριστούν την ευθύνη του καθαρισμού της πόλης. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει πια στην υπηρεσία να χρησιμοποιεί παλαιάς τεχνολογίας οχήματα, τα οποία δουλεύουν σε 24ωρη βάση, μέσα σε συνθήκες τρομακτικής εργασιακής πίεσης που ενοχοποιείται για την πρόκληση των εργατικών ατυχημάτων όπως τονίσθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.