Στους “16” πέρασαν Γερμανία και Πολωνία

Δυο ακόμα ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση τους για την φάση των “16” και συγκεκριμένα η Γερμανία και η Πολωνία από τον 3ο όμιλο. Οι δυο ομάδες κέρδισαν με το ίδιο σκορ 1-0 Βόρειο Ιρλανδία και Ουκρανία αντίστοιχα και ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 7 βαθμούς. Στην 3η θέση η Βόρειος Ιρλανδία με 3 και στην τελευταία η Ουκρανία χωρίς βαθμό αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Για τη Γερμανία σκόραρε ο Γκόμεζ στο 30’ ενώ το γκολ της Πολωνίας σημείωσε ο Μπλαζικόφσκι στο 54’.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα θα γίνουν οι τέσσσερις τελευταιοι αγώνες για την φάση των ομίλων. Για τον 6ο όμιλο στις 7μ.μ. θα παίξουν Ουγγαρία-Πορτογαλία (ΕΡΤ1) και Ισλανδία-Αυστρία (ΕΡΤ2) με τους Ούγγρους να έχουν 4 βαθμούς, τους Πορτογάλους και τους Ισλανδούς από 2 και τους Αυστριακούς 1 βαθμό. Για τον 5ο όμιλο στις 10μ.μ. θα γίνουν οι αγώνες Ιταλία-Ιρλανδία (ΕΡΤ2) και Σουηδία-Βέλγιο (ΕΡΤ1) με τους Ιταλούς να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση με 6 βαθμούς. Ακολουθούν Βέλγιο με 3 και Ιρλανδία, Σουηδία από 1 βαθμό.



557 οι συλλήψεις...

Τι κι αν οι χώρες τους συνδιοργάνωσαν το προηγούμενο Euro (2012); Ουκρανοί και Πολωνοί χούλιγκανς ενεπλάκησαν χθες πριν την έναρξη της αναμέτρησης των εθνικών τους ομάδων επεκτείνοντας τον κύκλο βίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Η Μασσαλία μετετράπη ξανά σε πεδίο μάχης. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ουκρανία-Πολωνία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, χούλιγκανς των δύο χωρών, οι οποίες συνδιοργάνωσαν το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2012), ήρθαν στα χέρια σκορπώντας χάος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Το Euro της Γαλλίας έχει στιγματιστεί από τα καθημερινά επεισόδια μεταξύ οπαδών και ο συνολικός απολογισμός των συλλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί για την ώρα σοκάρει, μιας και βρισκόμαστε αισίως στις 557.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρντ Καζενέβ, παραχώρησε επίσημη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε 557 προσαγωγές οπαδών για πρόκληση επεισοδίων, από τους οποίους 334 βρέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ακόμα 21 απελάθηκαν από τη χώρα.

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως 70.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή λόγω Euro, δηλώνοντας πως η ασφάλεια των Fan zones είναι εγγυημένη, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ο κίνδυνος των επεισοδίων παραμένει και δεν μπορεί να περιοριστεί απόλυτα.



Η πιο... αντιπαραγωγική διοργάνωση από το 1996

Κατά γενική ομολογία, το EURO 2016 είναι μία από τις πιο... απογοητευτικές διοργανώσεις, αναφορικά με το θέαμα και την παραγωγικότητα. Κι επειδή, ορισμένες φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια, η διοργάνωση της Γαλλίας είναι η «φτωχότερη» σε γκολ μετά από εκείνη του 1996. Πιο συγκεκριμένα, στους πρώτους 24 αγώνες που έχουν γίνει για το EURO 2016 σημειώθηκαν 47 τέρματα και ο μέσος όρος ανά αγώνα φτάνει μετά βίας στα 1,96 γκολ, όταν στην διοργάνωση του 1996 ήταν 1,87, το 2000 ήταν 2,5, το 2004, ήταν 2,31, το 2008 2,43 και το 2012 ήταν 2,87! Αυτό βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι από τις 24 ομάδες που άρχισαν την τελική φάση, θα αποκλεισθούν οι οκτώ, δηλαδή το 66% θα συνεχίσει την διοργάνωση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι το 2012, όταν προκρίνονταν οι μισές από τις φιναλίστ. Και ακριβώς επειδή υπάρχει το κίνητρο της πρόκρισης, ακόμη και με τρεις βαθμούς, δηλαδή με μία νίκη ή τρεις ισοπαλίες σε τρεις αγώνες, οι ομάδες δίνουν πολύ μεγαλύτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία, θυσιάζοντας το θέαμα και την παραγωγικότητα φάσεων.