Την αγάπη τους για το μπάσκετ εκδήλωσαν με τον πιο παραστατικό τρόπο οι Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στο τουρνουά 3Χ3 του ΠΣΑΚ, της ΕΟΚ και του Δήμου που γι’ ακόμα μια χρονιά φιλοξένησε η πόλη μας, αυτή τη φορά στο κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου.

Οι συμμετοχές άγγιξαν τις χίλιες με τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους να απολαμβάνουν το παιχνίδι, παρέα με αρκετούς γνωστούς παίκτες ομάδων της Α1 και όχι μόνο.

Η κορυφαία στιγμή του διημέρου ήταν αναμφίβολα η παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος όχι μόνο μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού και για αρκετά ακόμα θέματα αλλά είχε την ευκαιρία και να τα καθοδηγήσει από τον πάγκο στο διασκεδαστικό παιχνίδι που έγινε στο κεντρικό γήπεδο με αντίπαλο την ομάδα των παικτών της Α1 (Τούλης και Αλεξανδρίδης οι προπονητές τους).

“Ευχαριστώ τους διοργα0νωτές που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για την υλοποίησή του.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την Κρήτη γενικότερα γιατί με το να έρχεται η νεολαία στα γήπεδα, παίρνει ισχυρά μηνύματα για τις αξίες του αθλητισμού και όχι μόνο. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός τα βοηθάει σε πολλούς τομείς και αν κάποια από αυτά επιλέξουν το μπάσκετ ως επάγγελμα θα είναι ό,τι καλύτερο”, τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού λίγο μετά το καλωσόρισμά του από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη.

Ο κ. Σφαιρόπουλος μίλησε στην “Π” και για τα ταλέντα του κρητικού μπάσκετ, ευχόμενος να αυξηθεί η εκπροσώπηση του νησιού στην Α1:

“Η Κρήτη πάντα είχε παράδοση στο μπάσκετ, παλιότερα με το Ηράκλειο στην Α1 και τώρα με το Ρέθυμνο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που τα αναδεικνύει η δουλειά των άξιων προπονητών. Εύχομαι σύντομα να ανέβει και άλλη ομάδα στην κορυφαία κατηγορία”.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας ακόμα έλευσης του Ολυμπιακού στην Κρήτη:

«Το Ηράκλειο πάντα μας υποδέχεται ζεστά κι εμείς χαιρόμαστε να αγωνιζόμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς για τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν όπως συνέβη στο περσινό ματς της Ευρωλίγκα κι ελπίζουμε στο μέλλον να επαναληφθεί κάτι ανάλογο».

Να τονίσουμε ότι οι διοργανωτές του τουρνουά τίμησαν τον κ. Σφαιρόπουλο για την παρουσία του ενώ ο ΠΣΑΚ μέσω του ταμία του Νίκου Βούλγαρη δώρισε μια φανέλα της Εθνικής ομάδας (υπογεγραμμένη από τους διεθνείς) στον κ. Λαμπρινό.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ήταν ένας από τους αθλητές που για πρώτη φορά συμμετείχαν στη γιορτή του 3Χ3 στο Ηράκλειο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την μαζική προσέλευση:

“Το τουρνουά αυτό έχει γίνει θεσμός για το Ηράκλειο και το μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η τεράστια ανταπόκριση των παιδιών και του κόσμου γενικότερα. Τα παιδιά είναι το αύριο του μπάσκετ και γι’ αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία οι πρωτοβουλίες του ΠΣΑΚ που περνάνε τα σωστά μηνύματα. Το μπάσκετ είναι πρώτα απ’ όλα παιχνίδι και μέσα από αυτό οι νέοι ωριμάζουν αναπτύσσοντας το ομαδικό πνεύμα. Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις που μας ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε κι εμείς το μπάσκετ», τόνισε στην «Π» ο διεθνής σέντερ της ΑΕΚ.

Μαζί του έπαιξαν με τα παιδιά στο τουρνουά και οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σάκης Γιαννακόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Μάρκος Δουλγεράκης, Γιώργος Μπάκας.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, έγιναν και αρκετές παρουσιάσεις δεξιοτήτων από καταξιωμένους Έλληνες μπασκετμπολίστες υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ρεθύμνου Σταύρου Μυκονιάτη.

Να σημειωθεί τέλος ότι σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή τροφίμων που προορίζονται για το κοινωνικό συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου.