
Ταυτοποιήθηκε η σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου
Ραγδαίες ξελίξεις στην υπόθεση των “εκβιαστών δημοσιογράφων”
Ταυτοποιήθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας με τη μέθοδο του DNA ότι η απανθρακωμένη σορός στο μοιραίο Porsche Cayenne ανήκει στον 42χρονο εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.
Η έρευνα έγινε σε χρόνο-ρεκόρ, αφού τα δείγματα εστάλησαν στα εργαστήρια στις 12 χθες το μεσημέρι και τα αποτελέσματα βγήκαν το απόγευμα.
Νωρίτερα οι ιατροδικαστές, στο αρχικό πόρισμά τους βάσει των πρώτων ευρημάτων, κατέληγαν στο συμπέρασμα πως η φωτιά ήταν η αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου. Από τη νεκροτομή μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια και ο θάνατος του εκδότη φαίνεται να έχει προέλθει από την φωτιά στο τζιπ που οδηγούσε. Οι αρχές αναμένουν σε 15 μέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν υπάρχει λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή υπνωτικών χαπιών.
Φως στα αίτια του τραγικού τέλους του Παναγιώτη Μαυρίκου θα ρίξουν ενδεχομένως η έκθεση του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, η έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών καθώς και τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων και της αυτοψίας του χώρου της αστυνομίας. Από τα πρώτα στοιχεία πάντως δεν προκύπτουν ευρήματα εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού, όμως αναμένεται να οριστεί κρατικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε ενδεχόμενο δολιοφθοράς στα σωληνάκια καυσίμου ή τεχνικό πρόβλημα που να προκάλεσε την φωτιά. Αν δεν μπορέσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα οι τεχνικοί και οι πραγματογνώμονες τότε θα κληθεί και υπεύθυνος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσανατολίζονται στην εκδοχή του δυστυχήματος.
Συμπληρωματική δίωξη στην υπόθεση των “εκβιαστών”
Σε ανακριτή διαφθοράς η δικογραφία με κατηγορούμενους τους Π. Μαυρίκο, Π. Μουσσά, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση, και ο Χρ. Φράγκο με στόχο την αναζήτηση ποινικών ευθυθυνών για βαρύ κατηγορητήριο, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών των Δημοσίου, σε βάρος στελεχών μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ.
Ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά κρατικών αξιωματούχων και γι αυτό η δικογραφία για την υπόθεση των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν ΔΕΚΟ ανατέθηκε σε Ανακριτή Διαφθοράς.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στην Αττική Οδό με θύμα τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και αφορά νέα στοιχεία που έφτασαν πριν λίγες ημέρες στα χέρια του 1ου Ειδικού Ανακριτή Βασίλη Ζιάκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συγκεκριμένο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο κ. Ζιάκας, ο οποίος χειρίστηκε ως τώρα την υπόθεση, φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή των αρμοδίων στελεχών μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ.

