
Ο “Ερωτόκριτος”, η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου που συγκίνησε και κατάφερε να γεμίσει το κινηματοθέατρο “Αστόρια”, επιστρέφει και πάλι στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 11 Ιουνίου και την Κυριακή 12 του μήνα, στις 9.30 το βράδυ.
Γενική είσοδος 10 ευρώ ενώ θα υπάρχει και προπώληση στο βιβλιοπωλείο “Αβραάμ” δίπλα στο θέατρο ( Έβανς 83) στα 8 ευρώ που θα ισχύει για τις παραστάσεις μέχρι την προηγούμενη το βράδυ.
Θεωρούμενο ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής Λογοτεχνίας, ο Ερωτόκριτος ανήκει στην κατηγορία των επικών ποιημάτων, γράφτηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο και αποτελείται από 10 χιλιάδες στίχους σε πέντε μέρη. Το όνομά του το έχει πάρει από τον Ερωτόκριτο, το κύριο πρόσωπο του έργου, το οποίο υποδηλώνει αυτόν που έχει βασανισθεί από τον έρωτα.
Μαζί με την Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση είναι τα σημαντικότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στη μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.
Συντελεστές
Σκηνικά: Μάνος Μανιάς, Αντώνης Βούρλος.
Δημιουργικό: Contrast
Δημόσιες σχέσεις: Λαμπρινή Μηλιά, Ρένα Μανιά. Promotion - Marketing: Γιάννης Μανιάς. Μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς. Πρωτότυπη μουσική-σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος. Τραγούδι: Βασίλης Σκουλάς. Διδασκαλία τραγουδιών: Μαρία Παπαγιαννάκη. Ηχητικά φωτισμοί: Στέλλα Σταυρίδη.
Δημιουργία αφίσας: Γιάννης Λαμπράκης. Χορογραφίες: Μαρία Φαρσάρη. Τραγούδι (ζωντανά): Γεωργία Μαυρογιαννάκη. Κοστούμια: Ειρήνη Μηλαθιανάκη. Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:
Α’ Ποιητής - Πεζόστρατος: Γιάννης Λαμπράκης. Β’ Ποιητής: Μαρία Μακράκη. Ερωτόκριτος: Νίκος Μανιάς. Πολύδωρος - Άριστος: Γιώργος Γιαλυτάκης. Αρετούσα: Γεωργία Μαυρογιαννάκη. Φροσύνη: Μαίρη Νταγιάκου. Μάνα: Κλεοπάτρα Βρεττού. Βασιλιάς: Μάνος Μανιάς. Βασίλισσα: Κωνσταντίνα Αγγελίδη.
Κρατήσεις και πληροφορίες 2813 013 218 και 6932 858624.

