Σήμερα λήγει η προθεσμία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την σύναψη ατομικών συμβάσεων σε όσους θέλουν να εργαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τονίζει: “Από την ομηρία των εργολάβων τώρα η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλα όσα νομιμοποιούσαν οι εργολάβοι αφού οι εργαζόμενοι καθαριστές δεν θα έχουν δικαίωμα για άδειες, αναρρωτικές, επιδόματα κ.λπ.

Πριν ήταν φτηνό εργατικό δυναμικό για τα κέρδη εργοδοτών - εργολάβων, τώρα είναι φτηνό εργατικό δυναμικό για τα δημόσια νοσοκομεία - επιχειρήσεις”.

Οπως σημείωνεται, το Σωματείο επισημαίνει:

“Οι συμβάσεις έργου θα γίνουν μετά από επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που τώρα εργάζονται και σε αυτούς που εργάζονταν στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ένας αριθμός εργαζομένων μπορούν να βρεθούν στο δρόμο άνεργοι. Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα έχουν ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ και όχι τον ΟΑΕΕ. Ο μισθός θα είναι ανάλογος του χρόνου εργασίας και όχι σταθερός όπως των δημοσίων υπαλλήλων. Και φυσικά, στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών η εντατικοποίηση είναι ανοιχτό ενδεχόμενο. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν πρέπει να δείξουν κανένα εφησυχασμό για την επιλογή αυτή της κυβέρνησης. Αν ήθελε πραγματικά να διώξει τους εργολάβους να προσλάμβανε με μόνιμη και σταθερή δουλειά όσους δουλεύουν μέχρι τώρα”.