
Η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, του πήρε και το Κύπελλο. Στον τελικό που έγινε χθες στο άδειο ΟΑΚΑ, η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη των «ερυθρόλευκων» -δεν είχαν ρυθμό λόγω αγωνιστικής απραξίας- και επικράτησε με 2-1.
Ο Πέτρος Μάνταλος άνοιξε το σκορ στο 39' με κεφαλιά, ενώ ο Ράφικ Τζεμπούρ πέτυχε το 2-0 στο 51' και έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ΑΕΚ.
Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε κατοχή (στο πρώτο μισάωρο πάνω από 70%!), αλλά η πρώτη φορά που απείλησε ουσιαστικά τον Ανέστη ήταν στο 80’ (δοκάρι του Μαζουακού), πριν σκοράρει στο 84’ με τον Τσόρι Ντομίνγκες. Το γκολ όμως του Αργεντίνου δεν έφτανε τελικά στον Ολυμπιακό αφού η ΑΕΚ κράτησε και πήρε το κύπελλο με τους ερυθρόλευκους να χάνουν την ευκαιρία για το νταμπλ.
Διαιτήτευσε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι Ντομίνγκες), Πουλίδο
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης (90'+ Πέκχαρτ), Τζεμπούρ.

