Μισό αιώνα - παρά ένα χρόνο - προσφοράς και αγάπης συμπλήρωσε φέτος ο αεικίνητος παπα- Γιάννης Μαρκάκης, ο οποίος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μοίρασε τρόφιμα σε οικογένειες από το Ηράκλειο. Παρά την οικονομική κρίση ο αγαπητός ιερέας μοίρασε μαζί με τα μέλη του φιλανθρωπικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» 800 δέματα με τρόφιμα, μετά από έρευνα που έγινε στο Ηράκλειο και στην ύπαιθρο του νομού.

Πιστός στο ραντεβού του με τους συνανθρώπους μας που τον περιμένουν, ο ίδιος και τις γιορτές του Πάσχα βοήθησε όσους είχαν πραγματικοί ανάγκη, έχοντας στο πλευρό του επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνει.

Ο παπά Γιάννης ευχαριστεί για την προσφορά τους :

Το Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso για τη χορήγηση αίθουσας για τη συσκευασία και τη διανομή, καθώς και την οικονομική βοήθεια που προσέφερε. Επίσης το γραφείο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, καθώς και από αυτό το χώρο δόθηκαν αρκετά τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Την επιχείρηση «καφέ Δανδάλη» για τη χορήγηση καφέ σε όλα τα δέματα.

Τους Πολυχρονάκη Αντώνιο, τον Παραγιουδάκη Μιχαήλ και το Λουδιανό Ιωάννη για τη μεγάλη ποσότητα 22 κιβωτίων γάλα δωρεάν.

Τον Ηλία Μπαγιουρούκη για την προσφορά 250 κιλών αλεύρι. Τον κ. Καμπουράκη της εταιρίας προκάτ για τα 100 κοτόπουλα. Την εταιρία Λάμας Α.Ε (καφές santos) για τους φραπέδες.

Τον Γιάννη Κουκάκη για τη ζάχαρη και την Cretan Baker για τα ψωμάκια.

Το σταθμό κρέατος Φορτετσανάκη για την προσφορά κρέατος.

Γενικά όσους βοήθησαν με χρήματα, λάδι, τρόφιμα και όσπρια. Κι ακόμα εκείνους που βοήθησαν να συγκεντρωθούν, να συσκευαστούν και να δοθούν στα σπίτια των δικαιούχων στην πόλη και τα χωριά του νομού Ηρακλείου.