Με επιτυχία αναβίωσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας, που οργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.
Η εκκίνηση έγινε στους Αποστόλους Πεδιάδας, μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα. Οι δεκάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, με τη συμμετοχή τους, έδειξαν την αγάπη τους για το περιβάλλον και θύμισαν σε όλους έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Μικροί και μεγάλοι έλαβαν θέση και το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε για μια ξεχωριστή βόλτα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης... έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους. Οι ποδηλάτες απολαμβάνοντας τη φύση ανθισμένη γεμάτη από αρώματα, διήνυσαν 15 χλμ ακολουθώντας διαδοχικά τα χωριά της διαδρομής. Θεατές οι κάτοικοι των χωριών που τους περίμεναν για να τους χειροκροτήσουν και να τους φιλέψουν.
“Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:
Τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες που με τη συμμετοχή τους έδειξαν την αγάπη τους για το περιβάλλον και μας θύμισαν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Την Περιφέρεια Κρήτης .
Το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και τις Υπηρεσίες του
Το ΕΚΑΒ, το Α.Τ. Καστελλίου , τους γιατρούς : Μανώλη Μπαστάκη, Νικόλαο Πατεράκη και Κλειώ Σπανάκη και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν ουσιαστικά για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για το ζήλο και την υπευθυνότητα που επέδειξαν.
Τους χορηγούς μας, που και φέτος ήταν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αγάπη τους! “αναφέρει μεταξύ άλλων το ευχαριστήριο των διοργανωτωών.

