
Για τρίτη σερί χρονιά η Μικτή Νέων της ΕΠΣΗ απέτυχε να κατακτήσει το Κύπελλο «Μάχης Κρήτης», καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην 32η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Παλαιόχωρα. Η ομάδα του Ηρακλείου στάθηκε άτυχη στον ημιτελικό με τα Χανιά όπου γνώρισε την ήττα στα πέναλτι με 6-5 και ξέσπασε στον μικρό τελικό κερδίζοντας με 3-0 το Λασίθι. Τον τίτλο κατέκτησαν τα Χανιά που συνέτριψαν το Ρέθυμνο στον τελικό με 5-0.
Η κανονική διάρκεια του ημιτελικού Χανιά-Ηράκλειο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 και στα πέναλτι η Μικτή της ΕΠΣΧ νίκησε με 6-5, με τον Μπουρδαντωνάκη να αποκρούει το προτελευταίο πέναλτι του Λαγουδάκη και τον Ψαράκη να ευστοχεί στο τελευταίο. Το Ηράκλειο προηγήθηκε στο 8ʼ με σουτ του Μαυροματίδη, αλλά οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 55ʼ με κεφαλιά του Ψαράκη που κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 75ʼ ο Γιαπιτζάκης είχε φάουλ στο δοκάρι.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Βαρδάκης, Χρονάκης, Μαυροειδής, Λαγουδάκης, Πλαϊτάκης, Παπουτσιδάκης (89ʼ Μεντουδάκης), Σταυρακάκης, Μαυροματίδης, Κουτεντάκης (81ʼ Κουράκης), Κομνηνός, Νοικοκυράκης.
Στα πέναλτι κρίθηκε και ο 2ος ημιτελικός με το Ρέθυμνο να επικρατεί του Λασιθίου με 4-2 (1-1 η κανονική διάρκεια).
Στον μικρό τελικό η Μικτή του Ηρακλείου επικράτησε με 3-0 της Μικτής Λασιθίου, χάρη στα γκολ που σημείωσαν στο βʼ ημίχρονο οι Σταυρακάκης, Λίλος και Κομνηνός.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Βαρδάκης (74ʼ Αγγελιδάκης), Ρεμπελάκης (46ʼ Αποστολάκης), Τσέρος (46ʼ Μαυροειδής), Λαγουδάκης (54ʼ Παπουτσιδάκης), Μεντουδάκης (48ʼ Λίλος), Πλαϊτάκης, Σταυρακάκης (74ʼ Χρονάκης), Μαυροματίδης (62ʼ Κουράκης), Κουτεντάκης, Νοικοκυράκης.
ΛΑΣΙΘΙ: Χρονάκης (81ʼ Μεταξάκης), Χριστινάκης (74ʼ Σαμπροβαλάκης), Πυθαρούλης (81ʼ Μπιστολάκης), Ιωάννου, Παπαματθαιάκης, Σγουρός, Χατζαντωνάκης (36ʼ Ζερβάκης), Μουζιούρας (60ʼ Γιακουμάκης), Λαυρεντάκης (70ʼ Παπαφραγκάκης), Βασιλόπουλος, Πετράκης (27ʼ Βλαχάκης).
Μετά το τέλος των τελικών, ακολούθησαν οι απονομές τροπαίων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων σε κάθε Ένωση και στα μέλη των αποστολών τους.

