
Τις ποδηλατικές διαδρομές του νησιού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στον ποδηλατικό γύρο Κρήτης από 8 έως 13 Μαΐου.
Το ”The Tour of Crete Challenge” που γίνεται από το Cretan Sports Cycling και την Περιφέρεια Κρήτης, έχει στόχο να συγκεντρώσει τους λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού ποδηλατικού τουρισμού από όλο τον κόσμο για μια εξαήμερη ποδηλατική περιπλάνηση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και διατρέχει σχεδόν όλο το νησί. Η διοργάνωση είναι η πρώτη στο είδος της που γίνεται στην Ελλάδα και συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2016 στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού, με απώτερο στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση και για τα επόμενα χρόνια.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο και οι ποδηλάτες θα διανύσουν περίπου 600χλμ σε έξι ημέρες. Οι διαδρομές ανά ημέρα είναι Ηράκλειο-Ελούντα, Ελούντα-Ιεράπετρα, Ιεράπετρα-Αγία Γαλήνη, Αγία Γαλήνη-Πλακιάς, Πλακιάς-Ρέθυμνο, Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Διατρέχει σχεδόν όλη την Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού, αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια σε ποδηλατικές διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους και να γνωρίσουν καλύτερα όλους τους “κρυμμένους θησαυρούς “ της Κρήτης, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την γαστρονομία και πάνω από όλα την κρητική φιλοξενία.
Η διοργάνωση του ”The Tour of Crete Challenge” τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
... Kαι γύρος Πεδιάδας
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και την συνδιοργάνωση των πολιτιστικών συλλόγων Αποστόλων, Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού θα πραγματοποιηθεί ο «6ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας» 15χιλ. την Κυριακή 8 Μαΐου.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11π.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας και με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού.

