Του Κώστα Μπογδανίδη

Ένα… ξεσάλωμα αλά ουκρανέζικα ετοιμάζεται στο λιμάνι του Ηρακλείου αμέσως μετά το Πάσχα! Όπως είχε αποκαλύψει η “Π”, ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο από το Κίεβο μεταφέρει στην Κρήτη το φεστιβάλ VESELO το οποίο θα παρακολουθήσουν πάνω από 1500 πλούσιοι και VIP Ουκρανοί!

Από σήμερα μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν να φτάνουν οι πλούσιοι Ουκρανοί και ήδη από χθες τοποθετήθηκε η μεγάλη εξέδρα απέναντι από τον Κούλε για το… πριβέ πάρτι! Το οποίο θα είναι “κλειστό” και…τριήμερο!

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο με τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ουκρανία, αλλά όπως λένε οι διοργανωτές πρόκειται για μια πολύ μεγάλη χώρα, με τεράστιο φυσικό πλούτο και πολλούς…πλουσίους! Οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν λεφτά και να τα όπως θέλουν!

Γι’ αυτό προτίμησαν φέτος να κάνουν τα έξοδα στην Κρήτη και ζήτησαν από τον Οργανισμό Λιμένος την έγκριση για να οργανώσουν το φεστιβάλ μπροστά από το ενετικό φρούριο Κούλε!

Ο χώρος θα φρουρείται και κανένας δεν θα μπορεί να πλησιάσει άνευ πρόσκλησης αν και η προβλήτα είναι λίγο…χάος για να φρουρηθεί τόσο καλά.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο ακολουθούν ανά την Ευρώπη περίπου 1500 Ουκρανοί «υψηλού και κοινωνικού επιπέδου, που αποτελούν την ελίτ της Ουκρανίας» και ακολουθούν κάθε χρόνο πιστά την διοργάνωση αυτή»! Το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, με καλλιτέχνες από την Ουκρανία και η όλη «παράσταση» κρατά μερικές μέρες, καθώς οι επισκέπτες συνδυάζουν διακοπές και διασκέδαση εκτός Ουκρανίας που έτσι κι αλλιώς μυρίζει…μπαρούτι αυτή την περίοδο.

Θυμίζουμε πως το ταξιδιωτικό γραφείο απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπώντας γραφείο της Ουκρανίας που έχει όλη την ευθύνη. Η Περιφέρεια και ο ίδιος ο περιφερειάρχης υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν, ενώ και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εξέτασε το αίτημά τους για να παραχωρηθεί η προβλήτα απέναντι από τον Κούλε (δίπλα στο Λιμεναρχείο) έναντι αμοιβής και για μερικές ημέρες ώστε να στηθεί η όλη εκδήλωση.