
Με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τον άτυχο ψαρά Αρίστο Τσαλίχη. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του, τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έχασαν τον πατέρα τους τόσο άδικα και ξαφνικά, στην θάλασσα που τόσο αγάπησε από την παιδική του ηλικία.
Ψαράδες που τον γνώριζαν, είχαν μοιραστεί μαζί τους λύπες και χαρές, έδειχναν συντετριμμένοι και προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στον γιο του Κώστα, ο οποίος γλύτωσε από θαύμα αφού ήταν μαζί με τον 60χρονο όταν αναποδογύρισε και βούλιαξε το ψαροκάϊκό τους μέσα στην θαλασσοταραχή. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό. Το 30χρονο παλικάρι πάλεψε με τα κύματα για να βγει στην ακτή και να καλέσει βοήθεια για τον πατέρα του.
Παρά την άμεση και τεράστια κινητοποίηση Αρχών και εθελοντών, για τον Αρίστο ήταν ήδη αργά. Η σορός του εντοπίστηκε από δύτες την δεύτερη ημέρα των ερευνών, κοντά στο σημείο του ναυαγίου, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, τα μέλη της οικογένειας του κατέρρευσαν ψυχολογικά. Όλοι, μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

