Στον “αέρα” παραμένουν οι συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων, καθώς μόνο 3 ξενοδοχεία έχουν υπογράψει σύμβαση, 7 έχουν ενημερώσει ότι θα υπογράψουν ωστόσο το θέμα για περίπου 100 είναι σε εκκρεμότητα.
Καταχρηστικές πρακτικές από ξενοδόχους στην Κρήτη καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας.
“Είμαστε σε αναμονή” μας είπε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Αρετίνης.
Εντωμεταξύ προχθές πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τριμερής συνεργασία στο υπουργείο Εργασίας με θέμα τις συμβάσεις Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, του Γ.Γραμματέα κ. Νεφελούδη, του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκη Σωκράτη (συντονιστή επιτροπής παρακολούθησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου στον τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης), της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, του Γ. Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Κοκολάκη και των Υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας κ.Δέσπου και κ. Αγραπίδα.
Ο Σύνδεσμος αναφέρει:
“Δυστυχώς οι εργοδότες δεν προσήλθαν με ανυπόστατες δικαιολογίες. Αν και ορίστηκε άμεσα νέα συνάντηση για την Τρίτη 26/4/2016, η έγγραφη πλέον άποψη του υπουργείου Εργασίας για καταχρηστικότητα των επιχειρησιακών συμβάσεων από ενώσεις προσώπων και ως εκ τούτου άκυρες. Η άποψη αυτή δημιουργεί δρόμους διεκδίκησης για το πλέον αυτονόητο, να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις ελλείψει Εργοδοτικής Ένωσης για να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας στα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στους συναδέλφους μας και για την καλυτέρευση των οποίων θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα να αγωνιζόμαστε”.
Το υπουργείο σημειώνει:
“Παρότι έχει υπογραφεί κλαδική Σ.Σ.Ε. πολλοί ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αποχώρησαν από το εργοδοτικό σωματείο για να αποφύγουν την εφαρμογή της και παράλληλα προχώρησαν στην υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε με ενώσεις προσωπικού εργαζόμενων που συνέστησαν οι ίδιοι σε νεκρή, τουριστικά, περίοδο, πράγμα που είναι καταχρηστικό”.
Το υπουργείο επισημαίνει πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των κλιμακίων, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί την νομιμότητα και τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο.

