Το κοινό μέτωπο και η μυστική συνάντηση
Κοινό μέτωπο για τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα από την Ελλάδα βρήκε το γνωστό κουαρτέτο των δανειστών.
Μετά από έντονη διαμάχη, οι δανειστές συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή για την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον σε μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα αποφασίσει ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά σε απόθεμα.
Οι πιστωτές, σημειώνει η SZ, θέλουν η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που τα συμφωνηθέντα μέτρα δεν οδηγούν σε πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο συμβιβασμός έκλεισε σε μυστική συνάντηση μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ, του Μάριο Ντράγκι, του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Σόιμπλε.
ΗΞΕΡΕ
Οχι αδίκως (απ’ ό,τι φάνηκε και από τις εξελίξεις) είχα αναρωτηθεί προχθές γιατί απουσίαζε ο Γ. Χουλιαράκης από την κοινή συνέντευξη Τύπου των Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου και Σταθάκη στην οποία προανήγγειλαν την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων στη Βουλή.
Τελικά η απουσία από εκείνη τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είχε σχέση με το γεγονός ότι ήξερε για τα επιπλέον μέτρα των 2,7 δισ. που ζητούσαν οι δανειστές.
Ετσι προτίμησε ν’ αποφύγει τους... λεονταρισμούς...
(Τελικά τίποτα δεν γίνεται... τυχαία σ’ αυτή τη ζωή...)
ΤΟ ΔΩΡΟ
Κλείνει Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα μέσα ενημέρωσης η ΕΣΗΕΑ ως νέα διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό.
Μεταξύ μας, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση σε μια περίοδο που περνά από τη Βουλή τόσο κρίσιμα νομοσχέδια.
Θα μου πείτε, τι γίνεται σωστά σ’ αυτό τον τόπο και θα γίνει κι εδώ...
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ;
Ακόμη πιστεύουν κάποιοι πως στόχος των δανειστών είναι η σωτηρία της χώρας;
Οχι να... μάθουμε κι εμείς που δεν... ξέρουμε απ’ αυτά...
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Στον εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση με τα πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Μετά από αρκετές συνεδριάσεις, η Επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να διαβιβάσει το πόρισμα στο οποίο κατέληξε στον Εισαγγελέα.
Στο πόρισμα γίνεται η εκτίμηση ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του κ. Ψυχάρη είναι ανακριβείς και ελλιπείς.
Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, ο κ. Ψυχάρης δεν προσκόμισε κανένα νέο στοιχείο για να δικαιολογήσει τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει, ούτε μετά την εκπνοή της δεύτερης προθεσμίας που του δόθηκε.
ΜΗΝΥΣΗ
Εγώ το “πέταξα” το ερώτημα προχθές για το ενδεχόμενο να έχει γίνει... τζέρτζελο στους διορισμούς γιατρών στις ΜΕΘ αλλά χθες τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Χριστοφιλοπούλου, Λοβέρδος και Κεγκέρογλου) κατέθεσαν μήνυση αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα.
Υποθέτω κάτι παραπάνω θα ξέρουν...
ΜΕ ΣΑΣΠΕΝΣ
Εγιναν όπως μαθαίνω διάφορα παιχνίδια (από τραπεζικούς) με την εθελουσία στην Πειραιώς που πήρε παράταση έως τις 25 Απριλίου. Ορισμένα μάλιστα όπως αυτό με τη γνωστή κυρία που είχε κλείσει να πάει σε άλλη τράπεζα, έχουν έντονο παρασκήνιο και πολύ σασπένς...
(Δεν χρειάζεται να πω γιατί... χάλασε το σχέδιο...)
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Για τα... παραμύθια είναι οι στόχοι Ευρωπαίων και ΔΝΤ για πρωτογενή πλεονάσματα 3% και 3,5% από μια διαλυμένη οικονομικά χώρα κι έναν εξαθλιωμένο λαό σε μια υπό ύφεση ευρωπαϊκή οικονομία.
Θυμίζω μόνο (για να μην ακούω ανοησίες) πως μόνο μια φορά τα τελευταία χρόνια (πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες) η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 2%.
Ποιον δουλεύουν λοιπόν;
Η... ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Θα μειωθεί (και βάζω στοίχημα) το ύψος του αφορολόγητου όπως απαιτεί το ΔΝΤ αλλά δεν μπορώ να ξέρω ακόμη αν θα παραιτηθεί όπως έχει απειλήσει ο Τσακαλώτος.
(Αγνωστες οι... βουλές των ανθρώπων...)
ΓΙΑΤΙ;
Καλά, γιατί δεν πήραν μαζί τους οι ηγέτες του χριστιανισμού προχθές στη Λέσβο κι έναν ηγέτη των μουσουλμάνων αφού σε μουσουλμάνους απευθύνονταν;
Αυτή δεν θα ήταν η... αληθινή διαθρησκευτική πρωτοβουλία;
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
Από... προφητεία σε προφητεία (για τις εκλογές) το πάει ο πρόεδρος Βασ. Λεβέντης.
Μέχρι τώρα δεν έχει επαληθευτεί, αλλά το μέλλον είναι μπροστά μας... Πού ξέρεις... όσο ζει κανείς... ελπίζει... Τι άλλο του μένει;
ΟΜΑΔΙΚΩΣ
Συνεχίζεται στο facebook η ομαδική (και... δωρεάν) ψυχανάλυση. Εχουν πλάκα...
ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Ο κρητικής καταγωγής (είναι από τα Χανιά) Μιχάλης Μπλέτσας εντάχθηκε στη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΜΙΤ Enterprice Forum Greece. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη για έναν επιστήμονα.
Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι διευθυντής πληροφορικής του Εργαστηρίου Μέσων Επικοινωνίας (ΜΙΤ Media Lab) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης από το 1996.
ΜΕΤΑ
Ο μεν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (είχε διοριστεί) Βασίλης Γεωργιάδης διαγράφηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, ο δε γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος παραιτήθηκε προκειμένου όπως λέει να... διευκολύνει τον Κυριάκο...
Ολα μετά το... αλαλούμ που έγινε προχθές...
Το... πανηγύρι της χαράς...
Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (ε, ποιος άλλος θα είχε τέτοιες ιδέες;) φαίνεται ότι είναι ο εμπνευστής της συμβιβαστικής πρότασης για τη ρήτρα μέτρων άνω των 3 δισ. ευρώ στην οποία υπό όρους μπορεί να υπάρξει συμφωνία δανειστών - κυβέρνησης.
Θα μας τρελάνουν...
ΕΤΟΙΜΟΣ
Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με το Γ. Κατρούγκαλο να δηλώνει αποφασισμένος να το καταθέσει εντός της εβδομάδας στη Βουλή.
Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 300 εκατ. ευρώ και θα γίνουν μέσω του επανϋπολογισμού όλων των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, με τον νέο τρόπο που θα προβλέπεται στο σχέδιο νόμου. Το «ψαλίδι» θα γλιτώσουν μόνον όσοι εισπράττουν άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.300 ευρώ μεικτό ποσό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τις προηγούμενες μνημονιακές περικοπές.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που έβγαλε προχθές ανακοίνωση - διάψευση για το πρωτοσέλιδο θέμα της Realnews και την απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έδωσε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέσα από την εκπομπή του.
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «μνημειώδη», ενώ αποκάλυψε ότι υπουργοί της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Φρανσουά Ολάντ.
«Θα σας ταράξω», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου και υπογράμμισε: «Η διαρροή για την απειλή παραίτησης ήρθε από εσάς, από την κυβέρνηση σας, το επιβεβαιώσαμε από δικούς σας υπουργούς.
Ωχ αμάν μέτωπο που άνοιξε...

