Τους παρακολουθούσαν για ναρκωτικά και τους έπιασαν για όπλα

Τα παρέλαβαν από... κούριερ


Την ώρα που παραλάμβαναν δέματα με το βαρύ οπλισμό χθες το πρωί συνελήφθησαν στα Χανιά δύο Χανιώτες συγγενείς ηλικίας 29 και 31 ετών. Και οι δύο απασχολούν για πρώτη φορά την Αστυνομία και σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά συνελήφθη ο 31χρονος, ο οποίος πήγε σε γραφείο ταχυμεταφορικής εταιρίας στα Χανιά από όπου και παρέλαβε τα δέματα με τα όπλα. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια και των δύο όπου βρέθηκε όλος ο βαρύς οπλισμός.

Οι Αρχές δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τον αποστολέα, αλλά και για τους «πελάτες» των δύο Χανιωτών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο νεαρών ανδρών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εν λόγω δεμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 11 πιστόλια,

• 4 γεμιστήρες πιστολιού,

• 6 περίστροφα,

• 3 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV

• διάφορα τμήματα πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV

Επιπλέον ο 29χρονος κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια.

Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.