Λαμπρόν παρόν και μέλλον!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Με τους κορυφαίους αθλητές στίβου της Κρήτης και τα ταλέντα του μέλλοντος γέμισε η αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου στην καθιερωμένη γιορτή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης που για 2η συνεχή χρονιά φιλοξενήθηκε στην πόλη μας.

Τα φώτα έπεσαν φυσιολογικά περισσότερο στα σωματεία που διέπρεψαν μέσα στο 2015 (πρώτος ο «Ελ. Βενιζέλος στην πανελλήνια κατάταξη και τρίτος ο ΟΦΗ), ωστόσο γενική ήταν η παραδοχή πως ο κλασικός αθλητισμός στο νησί μας διανύει τις καλύτερες του μέρες παρά την τεράστια οικονομική κρίση.



Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία του προέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Πάκο Μποράο και του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή οι οποίοι αφού τιμήθηκαν από τους οικοδεσπότες και τον Δήμο Ηρακλείου, απέδωσαν τα εύσημα στους εργάτες του κρητικού στίβου: “Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι δουλεύουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε». Τους καλύτερους αθλητές και τους προπονητές τους συνεχάρησαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης και τα στελέχη της τοπικής Ένωσης, με τον πρόεδρό της κ. Λαβούτα να κάνει παράλληλα τον απολογισμό της περσινής σεζόν.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ακόμα οι υπηρεσίες του Ηρακλείου που υποστηρίζουν το Run Greece η Αστυνομική Διεύθυνση, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο, η Πυροσβεστική, η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, ο ΟΛΗ, η ΣΕΑΠ και οι Σύνδεσμοι κριτών ενώ βραβεύθηκαν και οι χορηγοί : WIND, AEGEAN, MINOAN LINES.

Αναλυτικά οι αθλητές που βραβεύτηκαν και οι προπονητές τους:

ΟΦΗ: Καλογεράκης Γιώργος (400 εμπ.), Κανδηλιεράκης Γιάννης (4x400), Πατρουδάκης Μανόλης (4x400) και ο προπονητής Τσατσάκης Αντώνης. Μανιού Αφροδίτη (ακόντιο), Βουτουφιανάκης Ραφαήλ (δέκαθλο) και ο προπονητής Αντωνακάκης Γιάννης. Κανάκη Αλεξία (400 εμπ.-400), Μπαλαμούτη Ζωή (μήκος), Κόκκινος Χάρης (80 εμπ.), Τσαγκαράκη Μαρία (4x80), Νίκα Κλεοπάτρα (4x80) και ο προπονητής Κόκκινος Γιώργος. Καστρινού Μελίνα (έπταθλο), Μαυρουδής Γιάννης (4x400), Επταμηνιτάκης Γιώργος (4x100) και ο προπονητής Μαυράκης Μανόλης. Διάκος Γιώργος (200) και ο προπονητής Διάκος Περικλής. Ψαράκη Ευαγγελία (δίσκος), Κοντογιάννη Μαρία (σφύρα) και η προπονήτρια Μαρουλή Φιλιώ. Δραμουντάνης Χαράλαμπος (ύψος) και ο προπονητής Λίτσικας Χρήστος. Μέτα Εγκλαντίνα (300 εμπ.) και ο προπονητής Κουλουμπαρίτσης Νίκος. Μαυραντωνάκης Μανόλης (4x100), Παπαδάκης Λευτέρης (4x100) και ο προπονητής Σπανός Θανάσης.

ΓΕΗ: Βασιλείου Ειρήνη (400), Βασιλείου Άννα (400), Τζιράκης Αδάμ (1.000) και ο προπονητής Βισκαδουράκης Αριστείδης. Καραταράκη Κατερίνα (4x400) και ο προπονητής Διάκος Περικλής. Νινιράκης Σταύρος (δίσκος) και η προπονήτρια Βαρούχα Ανθούλα. Αλεξάκης Δημήτρης και ο προπονητής Τσιράκος Δημήτρης. Κλάδου Μαρία (4x400).

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σπανουδάκη (δίσκος), Μαυρεδάκη (δίσκος), Κορωναίου (δίσκος), Τσαουσάι (δίσκος) και ο προπονητής Μήλιος Γιώργος. Γουμενάκης (σφύρα), Φραντζεσκάκης (σφύρα), Αγγελάκη (σφύρα), Τρουλάκη (σφύρα), Φθενάκης (σφύρα) και ο προπονητής Παπαμαρκάκης Κώστας. Τζόνσον (150), Λιναράκη (80), Αλεξιάδης (600) και ο προπονητής Κυριακουλάκης Θρασύβουλος. Κολομβάκης (επί κοντώ) και ο προπονητής Σταμπολάκης Γιώργος. Τσαντάκης (ύψος) και η προπονήτρια Γιαννοπούλου Αριάννα. Τζουγκαράκης (4x300), Μπενάκης (4x300), Τιχονίροφ (4x300) και ο προπονητής Ασσαριωτάκης Βαγγέλης. Βουρλάκης (σφαίρα) και ο προπονητής Καλαϊτζίδης Γιώργος. Αναστασάκης (σφύρα). Τσάκωνας (100-200). Λεδάκη (επί κοντώ). Νυφαντόπουλος (100). Γράβαλος (400), Σαϊσανάς (110 εμπ.), Κασσωτάκη (επί κοντώ). Γουνάκη (2.000 Φ.Ε.-3000). Κασσωτάκης (τριπλούν). Σαρρή (100-200), Μπόφτσης (τριπλούν), Μωυσίδου (σφαίρα), Ρουσσάκης(4x100), Γονιδέλης (4x100), Γαλαζούλας (μήκος).

ΚΥΔΩΝ: Φέζγκα (ακόντιο), Κτενιαδάκης (σφαίρα), Βερυκάκη (ακόντιο) και ο προπονητής Παπαδουλάκης Νίκος. Φραγκεδάκη (600), Μποτωνάκης (100) και ο προπονητής Παπουτσής. Γναφάκη (4x400), Βαλίνη (4x400), Λαμπρή (4x400) και ο προπονητής Μανουσάκης Μιχάλης. Δόβρου (800).

Α. Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Μανιαδάκη (3.000 Φ.Ε.), Τζελιλάι (300) και ο προπονητής Ραφαηλάκης Λευτέρης.

ΑΡΚΑΔΙ: Μπικέσκου (300) και ο προπονητής Βιζιργιανάκης Γιώργος. Συνολάκη και ο προπονητής Ασλανίδης Παναγιώτης.

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ: Μπελιμπασάκη Μαρία (100-200), Ξενιδάκης (600-1.500) και ο προπονητής Γωνιωτάκης Μιχάλης.

ΓΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Γκέλη Ελ.(ακόντιο) και η προπονήτρια Λιοντάκη Χριστίνα. Ξενικάκης (μήκος) και ο προπονητής Φιλανδαράκης Μιχάλης. Γερομαρκάκη (σφαίρα) και ο προπονητής Ασπραδάκης Νίκος.

ΛΙΒΥΚΟΣ: Γκέλη Κ. (τριπλούν) και ο προπονητής Βάιου Νίκος.

ΓΑΣ ΜΑΛΙΩΝ: Κουναλάκη (ύψος) και ο προπονητής Λιλές Θανάσης.