
“Η Ιθάκη βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά”. Αυτό τόνισε από το Ηράκλειο ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, ο οποίος παρευρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στην πλατεία Δασκαλογιάννη.
Ο Νίκος Χουντής υποστηρίξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί με το πρόσχημα πάταξης της διαφθοράς να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αλλάξει την ατζέντα της νέας φοροκαταιγίδας που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με το τρίτο Μνημόνιο. Ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε εντελώς προσχηματική την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, τονίζοντας απλά ότι «άδικα ξενυχτήσαμε», διότι ο πρωθυπουργός ούτε ανέφερε κάποιο όνομα ούτε αποκάλυψε καμία νέα υπόθεση, αλλά ούτε και τόλμησε να δηλώσει πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για να πατάξει τη διαφθορά.
«Αν όντως θέλεις να αντιμετωπίσεις τη διαπλοκή, χτυπάς στη ρίζα του το φαινόμενο με νομοθετικές ρυθμίσεις» παρατήρησε ο ευρωβουλευτής.
Σε σχέση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πλέον θα είναι αντιμέτωπος τόσο με το να εφαρμόσει όσα υπέγραψε στο τρίτο Μνημόνιο, όσο όμως και να εφαρμόσει μία ακόμα συμφωνία για το προσφυγικό, την οποία και δεν θα μπορεί να ελέγξει, αφού ρυθμιστής της είναι η Τουρκία.
«Η Ελλάδα κατάφερε να κάνει ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα εθνικό, με αποτέλεσμα τώρα αντί για μία θηλιά στο λαιμό με τα Μνημόνια, να έχει δύο» τόνισε ο κ. Χουντής που παρατήρησε πως όταν έρθει η αξιολόγηση, θα έρθουν ταυτόχρονα και πολύ χειρότερες ημέρες για την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι θα επιβάλει φόρους 1.8 δισ. μέσω φορολογίας. 1.8 δισ. μέσω του Ασφαλιστικού και 1.8 δισ.μέσω έμμεσων φόρων» τόνισε ο κ. Χουντής και διερωτήθηκε:
«Πώς θα γίνουν όλα αυτά χωρίς περικοπές στις συντάξεις; Πώς θα γίνουν χωρίς αυξήσεις στα καύσιμα, στην κινητή τηλεφωνία, στη φορολογία και όπου μπορεί να επέμβει η κυβέρνηση; Πώς θα εφαρμοστούν όλα όσα οι δανειστές θα έρθουν να απαιτήσουν γιατί πρώτη η χώρα δεσμεύθηκε πως θα εφαρμόσει;».
Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα ο Νίκος Χουντής υποστήριξε πως το κόμμα συνεχίζει να κρατά τη σημαία ενός αντιμνημονιακού μετώπου, διότι είναι αναγκαία η αντίσταση απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν την Ελλάδα να βρίσκεται σε υποτέλεια.
«Αν υπογράφεις συμφωνίες χωρίς να διαπραγματευτείς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά βρίσκεσαι υποτελής στις ξένες δυνάμεις, χάνεις τα κυριαρχικά σου δικαιώματα και τελικώς χάνεις τη δημοκρατία στη χώρα σου» τόνισε ο κ. Χουντής.

