
Της Άννας Κωνσταντουλάκη
Δεν άντεξε το παλικάρι τη μάχη με τη γρίπη
Μήνυση από τους γονείς του κατά των γιατρών
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του κατέθεσε η οικογένεια του 21χρονου Βασίλη Κουγιουμτζή ο οποίος είχε προσβληθεί από γρίπη Η1Ν1 και κατέληξε χθες τα ξημερώματα στην ΜΕΘ του Βενιζελείου.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 2 στα Λιβάδια Μυλοποτάμου,ενώ οι δικοί του άνθρωποι,συγγενείς και φίλοι είναι συγκλονισμένοι από αυτή την δραματική εξέλιξη,καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή από γρίπη ένα νέο παιδί,που δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας.
Πλήθος δικών του βρισκόταν χθες στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο όπου έγινε η νεκροψία –νεκροτομή,ενώ τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς ,τα αδέλφια και η αρραβωνιαστικιά του η οποία περιμένει το παιδί του άτυχου Βασίλη που δεν πρόλαβε να γίνει πατέρας. “Οι πνεύμονες είναι πλήρως κατεστραμμένοι, κάνουμε απέλπιδες προσπάθειες να τον σώσουμε, όμως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη” είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες στην εφημερίδα ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης. Ο ίδιος ανέφερε ότι εκτός από τον ιό της γρίπης ο 19χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο και μ’ ένα στρεπτόκοκκο ενώ στη ΜΕΘ κόλλησε και 2 μικρόβια το ένα από τα οποία πέρασε στο αίμα και οι γιατροί του χορηγούσαν αντιβιοτικά.
Όπως έχει γράψει η “Π”, άνθρωποι του συγγενικού του περιβάλλοντος που εδώ και εβδομάδες ζούσαν ώρες απερίγραπτης αγωνίας έξω από τη μονάδα, είπαν ότι αρχικά, όταν παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό και πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του για να ακολουθήσει εκεί τη φαρμακευτή του αγωγή με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί.
“Ούτε εμείς μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είχε τόσο κακή εξέλιξη αυτό το περιστατικό” είχε επισημάνει μιλώντας στην «Π» ο διευθυντής της ΜΕΘ.

