Ζει τ’ όνειρό του το “Ηράκλειο”. Ένα όνειρο τρελό. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, συνεχίζει να επιμένει και η κορυφή της Β’ Εθνικής είναι το... πρώτο παράσημό του. Το 2ο και καλύτερο θα είναι η άνοδός του. Το 93-89 επί του Κορωπίου ήταν ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο-άνοδο μετά την συμπλήρωση 23 αγωνιστικών. Και βλέποντας την προσπάθεια αυτή των παικτών κι όχι μόνο ο προπονητής Βασίλης Ράλλης περιέγραψε με μία λέξη την επιτυχία.

“Παλίκαροι”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb. Ο Θέμης Κουπίδης ήταν για ένα ακόμα ματς ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού πέτυχε συνολικά 30 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και εννέα στα τελευταία 35 δευτερόλεπτα! Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν αυτός που έκανε το σκορ 86-83 στα 35΄΄ με το μεγαλύτερο σουτ (τρίποντο) της αναμέτρησης και εν συνεχεία πρόσθεσε 6/6 ελεύθερες βολές στο χρόνο που απέμενε, διασφαλίζοντας έτσι την έβδομη συνεχόμενη νίκη του «Ηράκλειο».

Για να έρθει και τυπικά η άνοδος και επιστροφή στην Α2, μένει να πάρει βέβαια δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια με Αμύντα (εντός έδρας) και Πανιώνιο (εκτός) αν υπολογίσουμε βάσει της τωρινής εικόνας του «Ηράκλειο», ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια θα έχουν θετική κατάληξη.

• Για την Α1 ο Ολυμπιακός νίκησε 97-59 την Κηφισιά.

Περιμένει αντίπαλο η Ακαδημία Ρ.

Οι έδρες “μίλησαν” στην τρίτη αγωνιστική της ημιτελικής φάσης της ΕΚΑΣΚ, με την Ακαδημία Ρ. και τη Μεσαρά να λυγίζουν την αντίσταση της Πεδιάδας και του Δειλινού αντίστοιχα.

Η ομάδα του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη έκανε έτσι το σουίπ και με 3-0 νίκες, πήρε την πρόκριση στους τελικούς για δεύτερη φορά στην ιστορία της και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την άνοδό της στη Γ’ Εθνική. Πιο πιθανός αντίπαλός της αυτή τη στιγμή φαντάζει η Μεσαρά που έκανε το 2-1 στην αμφίρροπη σειρά με το Δειλινό. Οι παίκτες του Γιώργου Γωνιωτάκη δεν μπόρεσαν στην τελευταία επίθεση να σκοράρουν κι έτσι η ομάδα των Μοιρών θα πάει στο Λίντο την Κυριακή στοχεύοντας στο 3-1. Αν ισοφαρίσει το Δειλινό, η πρόκριση θα κριθεί οριστικά σε τρίτο ματς στην έδρα της Μεσαράς.

Τα Φ.Α. των τρίτων ημιτελικών:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ρ.-ΠΕΔΙΑΔΑ 69-60 (3-0)

Τα 10λεπτα: 16-8, 33-32, 53-43, 69-60.

Διαιτητές: Χριστινάκης-Αρτεμάκη.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ρ. (Θεοδωρουλάκης): Παπαδογιαννάκης 15 (1), Σκεμπής 10 (1), Χρυσουλάκης 16, Σταράκης 3 (1), Λαγουδάκης 15 (3), Μπελεφάντης 8, Θεργιάκης 2.

ΠΕΔΙΑΔΑ (Κανάκης): Τσαφαντάκης 5, Συντυχάκης 7 (2), Αλμπαντάκης 10, Κουτρούλης 7, Σταθάκης 7, Καπετανάκης 7, Στέβοβιτς 15 (1), Σηφάκης.

ΜΕΣΑΡΑ-ΔΕΙΛΙΝΟ 59-57 (2-1)

Τα 10λεπτα: 19-8, 26-23, 43-35, 59-57.

Διαιτητές: Μακρής, Μαραγκάκης.

ΜΕΣΑΡΑ (Νασούφης): Στεφανουδάκης 5, Παπαδάκης 10 (1), Κολουντζάκης 4, Δαριβιανάκης Δ. 3 (1), Παντερής 7 (1), Δαγαλάκης 17 (1), Αναστασάκης 13.

ΔΕΙΛΙΝΟ (Γωνιωτάκης): Μπουντούρογλου 4, Τζουλάκης 1, Φασουλάκης 11, Μπουμπάρης 10, Γρύλλης 14, Κομψέλης 17.