Στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει την πρώτη του μετεκλογική περιοδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πλέον, σύμφωνα με ένα πρώτο προγραμματισμό, θα ξεκινήσει την περιοδεία και τις επαφές του από τα Χανιά αύριο το πρωί, στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και το απόγευμα θα έρθει στο Ηράκλειο, ενώ στο Λασίθι (Ιεράπετρα) θα πάει την Κυριακή το πρωί. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τα κομματικά στελέχη, τους νεοεκλεγμένους βουλευτές, αλλά και τους υποψήφιους θέλοντας μεταξύ άλλων να τους ευχαριστήσει και για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν. Αλλωστε η Κρήτη, παρά την μείωση, παραμένει το ισχυρό “κάστρο” του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου ξεκινάει συμβολικά από εδώ τις περιοδείες του.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να ακούσει και τη “φωνή της βάσης”, κυρίως για τα αίτια της εκλογικής ήττας. Παράλληλα θέλει να τονώσει το κλίμα ενόψει και της νέας εκλογικής μάχης, που θα δοθεί στις 13 Ιουνίου (Ευρωεκλογές).

Το πιθανότερο είναι ο κ. Παπανδρέου να δειπνήσει το βράδυ του Σαββάτου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.