
Ζωντανός στο κυνήγι της διάκρισης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και παράλληλα στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τη Γʼ Εθνική, έμεινε ο Ηρόδοτος με τη δραματική νίκη- πρόκριση 1-0 που σημείωσε στα Χανιά επί του Άρη Βουκολιών. Οι κυπελλούχοι Ηρακλείου πήραν αυτό που ήθελαν χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισαν λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης, το οποίο αξιοποίησε ο Προβιδάκης.
Έτσι ο Ηρόδοτος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας (30/3) την Επισκοπή στον άτυπο τελικό της Κρήτης. Η ομάδα του Ρεθύμνου επιβλήθηκε χθες με 1-0 στην έδρα της του ΟΦΙ.
Λύτρωση από τα 11 βήματα
Έστω και με την ψυχή στο στόμα ο Ηρόδοτος πέτυχε τον στόχο του στο γήπεδο του Ταυρωνίτη, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθειά του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ο Άρης Βουκολιών αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους παίκτες του Γιώργου Πετράκη αλλά τελικά λύγισε λίγο πριν οι ομάδες λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.
Η λύση δόθηκε για τον Ηρόδοτο από την άσπρη βούλα, με τον Προβιδάκη να βρίσκει δίχτυα (το πέναλτι κέρδισε ο Καμπούρης από τον Πολένα που αποβλήθηκε κιόλας).
Το ματς είχε αρκετές καλές φάσεις με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος απέναντι στον ελλιπέστατο Ηρόδοτο ο οποίος ισορρόπησε στην επανάληψη. Μάλιστα στο 74ʼ είχε και δοκάρι με τον Συσκάκη.
Γκολ ωστόσο δε σημειώθηκε κι έτσι ακολούθησε παράταση, στο πρώτο ημίχρονο της οποίας ο Άρης «ισοφάρισε» τα δοκάρια με τον Ντούπι.
Κι ενώ όλοι έδειχναν να περιμένουν τα πέναλτι, ο Ρούτσης δεν δίστασε να δείξει νωρίτερα την άσπρη βούλα (115ʼ) και να δώσει την ευκαιρία στον Ηρόδοτο να φύγει με την πρόκριση.
ΆΡΗΣ Β.: Σιροκάκης, Πατρικάκης, Κομπογεννητάκης, Παπιδάκης (85′ Στρατουδάκης), Παπακαστρίτσιος, Γανωτής, Πολένα, Περάκης, Κοκάκης, Ντούπι, Περάκης (70′ Τσιχλάκης)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Μήτρου, Χατζηβασίλης, Χαρίτος, Προβιδάκης, Γενιτσαρίδης, Καρβελάς (65′ Συσκάκης), Αχιλλέως, Μπαλάφας, Ιβάνοφ (80′ Πρωτογεράκης), Μεταξάκης (90′ Καμπούρης), Ζαφείρης Α.
Με Μπάτσι η Επισκοπή
Τον παράγοντα έδρα αξιοποίησε η Επισκοπή στην αναμέτρηση με τον ΟΦΙ κι έστω με το «φτωχό» 1-0, πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πήραν το προβάδισμα στο 18ʼ με κεφαλιά του Μπάτσι. Ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό μιας και η ομάδα της Ιεράπετρας δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γκουτζέλας, Πάττας, Καψιώτης, Κοκονάκης, Λένγκα, Μπάτσεφ, Φοβάκης (65′ λ.τ. Μανωλακάκης), Ιβάνοφ (75′ Γούλας), Μπάτσι, Μηνάς, Κωτάτης (90′ Μέμος).
ΟΦΙ: Ταρτάλας, Δασκαλάκης, Μίγγας Ι. (90′ Φιλιππάκης), Φρουζάκης, Τζελέπης, Σταχτιάρης, Πετάσης, Χρηστάκης, Χρυσοφάκης (80′ Ακαμοτάκης), Πηγιάκης, Ξαγοράρης.

