Δριμεία επίθεση με αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ, εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός, σε απάντηση της τρομοκρατικής επίθεση στην Άγκυρα, που προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, τις επιθέσεις πραγματοποίησαν 11 πολεμικά αεροσκάφη εναντίον 18 στόχ2ων στο βόρειο Ιράκ.

Μεταξύ των στόχων ήταν καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, που έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι, πάνω από 120 άτομα τραυματίστηκαν και οι 71 παραμένουν στο νοσοκομείο. Εξ αυτών οι 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε κόμβο όπου βρίσκονται επίσης πολλά διοικητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ενός δικαστηρίου και ενός αστυνομικού τμήματος.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι αρχές με βάση «αρχικές ενδείξεις», έσπευσαν να δείξουν την οργάνωση PKK.  

Με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα.

Επίσης, δήλωσε ότι έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης.

Ο  Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε «να γονατίσει την τρομοκρατία» και από το πρωί βομβαρδιστικά σφυροκοπούν θέσεις Κούρδων, ενώ επιβάλλεται πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας στα νοτιοανατολικά της χώρας. 

Ρωσικά στρατεύματα

αποχωρούν από τη Συρία

Εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας, καθώς, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία από σήμερα.Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι στόχοι των ρωσικών επιχειρήσεων έχουν πλέον επιτευχθεί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πάντως, δήλωσε ότι η ρωσική αεροπορική βάση και η ναυτική βάση στην Ταρσό θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.  Πρόσθεσε ότι και οι δύο πρέπει να προστατευθούν τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα.