
Ένα πολύχρωμο πανηγύρι, μια χαρούμενη παρένθεση στην καθημερινότητα διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Σητείας.
Μπόλικο κέφι, δημιουργική έκφραση, δυνατό χρώμα και πολλή φαντασία είναι οι κινητήριες δυνάμεις στο παζλ των εκδηλώσεων (Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού και Καρναβάλι) που πραγματοποιούνται στην πόλη της Σητείας κάθε χρόνο.
Παρασκευή 26/2/16
Πάρτι των Ομάδων του Παιδικού Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η ομάδα “Μαθημάγοι” στο ξεν/χείο Sitia Beach, στις 6:30 μ.μ.
Σάββατο 27/2/16, Πάρτι των Ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η ομάδα « Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» στο club Planitario, στις 9:00μ.μ.
Κυριακή 28/2/16, Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, «Από τον πλανήτη του Απείρου στη Γη του Ονείρου» στον δημοτικό κήπο στις 9:00π.μ. Ομάδα διοργάνωσης “Μαθημάγοι”, Δήμος Σητείας.
Τσικνοπέμπτη 3/3/16, Τσίκνισμα στον δημοτικό κήπο, με χορό, πολλά μασκαραλίκια και τον 1ο Γρίφο για τους θησαυροκυνηγούς. Οργάνωση με τη βοήθεια των «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» και του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Μουσική από τον DJ Θεόδουλο.
Συγχρόνως ο «Πραματευτής» περιφερόμενος στην πόλη θα διαλαλεί την πραμάτεια του για τη συνέχεια τον εκδηλώσεων.
Παρασκευή 4/3/16, Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα. Οργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, πέραν του ωραρίου.
Σάββατο 5/3/16, «Τα παιδιά Ζωγραφίζουν στο Ήλιο», πρωινό πάρτι στην πλατεία της πόλης, για όλα τα παιδιά από 2 έως 7 χρονών, γλέντι, χορός, κατασκευές, άφθονα παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Διοργάνωση «ομάδα τρελών & ευφάνταστων γονέων», Δήμος Σητείας, ώρα 10:00 π.μ.. D.J.ΜαcGrecor.
Κυριακή 6/3/16 Ξεκινά το 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, «Η 8η Σφραγίδα» στην κεντρική πλατεία της Σητείας στις 8:30 π.μ. Διοργάνωση από την ομάδα των «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι».
Παρασκευή 11/3/16, νυκτερινή καρναβαλική παρέλαση και η κάθοδος του Παλαικάστρου! Οι ξυλοπόδαροι, ο Πύριχος, ο Αρχηγός της Φωτιάς, ομάδα κρουστών και ο περιφερόμενος «Πραματευτής», σάς καλούν σε μία μοναδική νυχτερινή παρέλαση, για μικρούς και μεγάλους! Οι καρναβαλιστές του Παλαίκαστρου του ʼʼχωριού που ανατέλλει ο ήλιοςʼʼ μας παρουσιάζουν παρελάζοντας στους δρόμους και την πλατεία της πόλης όλα τα παλιά ξεχασμένα παιχνίδια! Στις 7 μ.μ. από το κέντρο της οδού Μύσωνος, γυρίζουμε πίσω το ρολόι του χρόνου και ξεκινάμε για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου μας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις!
Σάββατο 12/3/16 «Οι (Η) Μουσικοί (ή) της Φωτιάς!»
Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε στην πόλη της μουσικής και της φωτιάς! Ανάβοντας τους πυρσούς στο φρούριο Καζάρμα στις 7:30 μ.μ.!
Κυριακή 13/3/16, Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Ώρα έναρξης 4:00 μ.μ. Σημείο συνάντησης πληρωμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πίσω από το βασιλιά Καρνάβαλο με διαδρομή τις οδούς - Παπανδρέου – Καραμανλή – Βενιζέλου – Δημοκρίτου, και αμέσως μετά 2 street parties περιμένουν τους καρναβαλιστές να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.
α) «Carnival Park Party» στον δημοτικό κήπο.
β) «After Parade Party» στην οδό Ελ.Βενιζέλου. Διοργάνωση- Σύλλογος καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας επαρχίας Σητείας.
Το φετινό Καρναβάλι παρουσιάζουν ο ΒΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΡΛΙΕΤΑ (Οικονομάκης Γιώργος-Περάκη Βέρα).
Θα δοθούν τιμητικά βραβεία για το καλύτερο άρμα, την πιο παράξενη χειροποίητη αμφίεση και την πιο ωραία χορογραφία-σκετς. Επιτροπή: ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής, μαέστρος Φιλαρμονικής Γιώργος Φουρναράκης, Μανώλης Τσαντάκης, D.J.ΜαcGrecor.
Καθαρή Δευτέρα 14/3/16 και Κούλουμα σε 2 διαφορετικά χωριά της Σητείας:
α) στο Χαμέζι στο χώρο του δημοτικού σχολείου & β) Στο Δασάκι της Πάνω Επισκοπής με Guest stars Sitia press και sef Μάνος Κορνάρος. Οργάνωση- Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χαμεζίου, Μαρωνιάς, Επάνω Επισκοπής, Δήμος Σητείας.

