Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων θα βρεθεί η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από τη Λιβύη με προορισμό την Ε.Ε.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι παραπέμπουν για τις 6 Μαρτίου τις όποιες αποφάσεις για το προσφυγικό στη νέα έκτακτη σύνοδο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Τουρκίας και που στο ακριτικό Καστελόριζο των 250 κατοίκων οι μετανάστες έφτασαν το Σάββατο τους 900 πριν μεταφερθούν από τις αρχές, η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί άλλη μια μαζική εισροή που θα δοκιμάσει τις αντοχές των υποδομών της. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild που έφερε στη δημοσιότητα τη σχετική έκθεση, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι πρόσφυγες αυτοί θα κινηθούν προς την Ελλάδα και κατόπιν προς άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, θα ζήσουμε για ένα χρονικό διάστημα με κάποιους πρόσφυγες , αλλά είναι διαχειρίσιμο το θέμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην εκμπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει» στο κανάλι «Ε» το πρωί της Κυριακής. 

Ο κ.Μουζάλας υπογράμισε ότι η χώρα μας έχει εμπλακεί ανάμεσα σε μια Ευρώπη που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και σε μια Τουρκία που συνεχίζει να στέλνει πρόσφυγες στην Ελλάδα και για αυτό πιέζουμε να εφαρμοστεί το σχέδιο του ΝΑΤΟ.