Η ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας και στην Κρήτη από τις ΗΠΑ, καθώς και η αύξηση των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντέιβιντ Ντ. Πιρς που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη συνάντησή του με τον κ. Αρναουτάκη παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία του νησιού όπως επίσης για την ιστορία και τον πολιτισμό του καθώς χθες επισκέφθηκε τόσο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όσο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Επίσης δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψη του στο ΙΤΕ επισημαίνοντας την επιτυχή διασύνδεση της επιστήμης, της τεχνολογίας με την πραγματική οικονομία προς όφελος της Κρήτης και της Ελλάδας ευρύτερα.

Ο κ. Πιρς επεσήμανε ακόμα ότι οι ΗΠΑ είναι σταθερά σύμμαχος της Ελλάδας και βοηθά προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, ενώ, όπως είπε, πολλοί Αμερικανοί πολίτες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και μάλιστα έχει σημειωθεί αύξηση κατά 35% στον εισερχόμενο τουρισμό από τις ΗΠΑ στη χώρα μας.

Προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη κ. David Pearce είχε ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης κατά την επίσκεψη του ξένου διπλωμάτη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ κρητικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, καθώς και η διενέργεια κατ’ ιδίαν (Β2Β) συναντήσεων επιχειρηματιών των δύο πλευρών.

Οι κύριοι Pearce και Μελισσείδης αποφάσισαν επίσης να υπάρξει συνεργασία του Εμπορικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των Β2Β συναντήσεων, καθώς και τη διενέργεια επιχειρηματικών αποστολών στην Αμερική και την Κρήτη αντίστοιχα.