Δυναμικό “παρών” στην Αθήνα ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα την Πέμπτη, οι οποίοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους αναφορικά με το νέο Ασφαλιστικό.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται ολοένα και πιο έντονες με τους αγρότες να αποκλείουν τον κόμβο του Μαρκόπουλου στην Αττική οδό και να προκαλούν χάος στους παράδρομους που οδηγούν στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Χθες παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία και στο τελωνείο Κήπων, με τις Αρχές της Τουρκίας να σταματούν τα οχήματα εντός του Τουρκικού εδάφους για να μη δημιουργηθεί κομφούζιο στο χώρο του Τελωνείου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στον βόρειο Έβρο, στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο.

Οι αποκλεισμοί παραμένουν και στα Τέμπη με τους αγρότες να κλείνουν τους δρόμους πλέον για 8 ώρες μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Στη Νίκαια της Θεσσαλίας ο δρόμος παραμένει μόνιμα αποκλεισμένος λόγω του τεράστιου αριθμού των τρακτέρ που υπάρχουν. Στο μεταξύ, περισσότερα από 2.000 μπουκάλια με γάλα μοίρασαν το μεσημέρι στους διερχόμενους οδηγούς οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καρδίτσας.

Στην Αττική, σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων στις Αφίδνες, προχώρησαν παραγωγοί της περιοχής.

Στην Πελοπόννησο, οι εκπρόσωποι των μπλόκων προχωρούν σε ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Κρήτη

Ολοένα και πιο σκληρή στάση κρατούν οι αγρότες της Κρήτης, που πολλαπλασιάζουν συνεχώς τα μπλόκα στους δρόμους, με αφορμή την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού Σχεδίου Νόμου.

Στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν μπλόκα στο δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά στο ύψος των Αγίων Δέκα και στους Στόλους, στα Πραιτόρια, καθώς και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος στο ύψος του Αρκαλοχωρίου.

Μπλόκα παραμένουν επίσης στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ ένα μεγάλο αγροτικό μέτωπο βρίσκεται στο Ρέθυμνο στον κόμβο Ατσιπόπουλου.

Μπλόκα υπάρχουν και στα Χανιά με τους αγρότες να αποκλείουν κατά τη διάρκεια της ημέρας την Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών. Ταυτόχρονα οι αγρότες έχουν λάβει την απόφαση να αποκλείσουν τον κόμβο Κλαδισού στη Δυτική Είσοδο της πόλης των Χανίων. Να σημειωθεί ότι χθες στα Χανιά οι απεργοί αγρότες κατέβασαν κι έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν αναρτημένη στο κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού, με τους αγρότες να κρατούν τον ΒΟΑΚ κλειστό από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 5.00 το απόγευμα. Ταυτόχρονα προσυγκεντρώσεις προγραμματίζονται απ’ όλη την Κρήτη για το μεγάλο και μαζικό συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Ηράκλειο.

Οι αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την παραλιακή λεωφόρο έως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.