
Σε μια σεμνή τελετή θα παραγματοποιηθεί σήμερα η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γερασίμου ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Νεκταρίου.
Η ημέρα της ενθρόνισης σηματοδοτεί και την εγκατάσταση του νέου μητροπολίτη στην έδρα του, όπως επίσης και την ουσιαστική και τυπική ανάληψη των καθηκόντων του.
Η τελετή θα διεξαχθεί στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στις 12.30 το μεσημέρι.
Μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας καί Χερρονήσου Νεκτάριου.
Το πρόγραμμα
Αναλυτικά το πρόγραμμα ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη είναι το ακόλουθο:
10.30π.μ.: Αναχώρηση αυτοκινητοπομπής εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η αυτοκινητοπομπή θα διανύσει τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου.
11.15π.μ.: Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελληνάρι.
12 το μεσημέρι: Υποδοχή στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου Νεαπόλεως. Προσφώνηση δημάρχου Αγίου Νικολάου και αντιφώνηση μητροπολίτη.
12.30μ.μ.: Εναρξη τελετής ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.
Μετά το πέρας της ενθρόνισης θα τελεσθεί υπό του νέου μητροπολίτη τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταριου.
Αύριο Κυριακή
Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμου.
Όπως έγινε γνωστό, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ορπεδίου Λασιθίου, Χερσονήσου, θα επιδώσουν στο νέο μητροπολίτη ως δώρο κατά την υποδοχή, Χρυσό Σταυρό – Εγκώλπιο και Αρχιερατική Μήτρα σύμβολα αρχιερωσύνης, τα οποία όπως είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός, θα φέρει πάνω του στο εξής, με αγάπη και σεβασμό προς τον τόπο και τις αρχές του.
Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, σε δηλώσεις του αφού εξήρε την συνεργασία της δημοτικής αρχής αλλά και των τοπικών αρχών με την εκκλησία σημείωσε: «καλούμαστε να υποδεχτούμε, με πολλή αγάπη το νέο μας ποιμενάρχη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος απλός, ειλικρινής, αγαπά πολύ την Εκκλησία και θα ανοίξει διάπλατα την καρδιά του για ν’αγκαλιάσει τις τοπικές αρχές αλλά και ολόκληρο τον ευλογημένο λαό του Θεού».
Προχθές ο νέος μητροπολίτης μετέβη στην Αθήνα, όπου έδωσε την προβλεπόμενη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας .

