Ογδόντα επίδοξοι πρωταθλητές από 5 μέχρι 15 ετών από τις Σκακιστικές Ακαδημίες του “Ηράκλειο” ΟΑΑ, των συνεργαζόμενων ομάδων ΣΟ Ηρακλείου, Λέων Κάντια και των υπόλοιπων αδερφών σωματείων πήραν μέρος στους φιλικούς αγώνες που οργάνωσαν οι προπονητές τους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Galaxy.
Ήταν μια γιορτινή εκδήλωση γρήγορου σκακιού με δεκάλεπτες παρτίδες και 5 γύρους, αλλά και μια καλή προθέρμανση για τους επίσημους αγώνες που θα γίνουν στον ίδιο χώρο από
3-10 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά Grand Prix 2016.
Οι μικροί αθλητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ανάλογα με την δυναμικότητά τους και προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες νίκες μπορούσαν, κάτω από τα γεμάτα θαυμασμό βλέμματα των γονιών τους.
“Η εκδήλωση είχε πολύ κέφι, επικοινωνία και γνωριμίες μεταξύ των παιδιών, και πολλά θετικά μιας και το παιγνίδι μόνο θετικά προσφέρει ακόμα και σ’ αυτούς που δεν θα κερδίσουν σε κάποιους αγώνες “ ανέφερε ο προπονητής Μάριος Αγγελέτος.
“Χαμένος είναι αυτός που δεν παίζει σκάκι ή που εγκαταλείπει τον αγώνα και οι αθλητές μας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό”, επεσήμανε η Μαίρη Βασιλακάκη ενώ ο υπεύθυνος διοργανώσεων του “Ηράκλειο” ΟΑΑ Kώστας Κλώκας τόνισε: “Η ακαδημία μας είναι τη νέα σεζόν ιδιαίτερα δυνατή με ένα επιτελείο πέντε εξαιρετικών προπονητών που μέσα σε τρεις μήνες ήδη επιδεικνύουν εξαιρετικά αποτελέσματα”.

