
Του Θάνου Περβολαράκη
Σε πτώση από μεγάλο ύψος, όπως έγραψε χθες η «Π» οφείλεται ο θάνατος του άτυχου 55χρονου Αντώνη Κατμά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί λίγη ώρα μετά που διασκέδαζε σε κέντρο των Αρχανών και βρέθηκε νεκρός από πυροσβέστες και πολίτες στον πάτο ενός φρεατίου.
Η νεκροτομή που έγινε απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών και του ιατροδικαστή από την αυτοψία που έγινε στο σημείο της τραγωδίας.
Το γεγονός ότι το φρεάτιο βρέθηκε κλειστό αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ότι είτε το έκλεισε ο ίδιος- άγνωστο γιατί- είτε κάποιος περαστικός από το σημείο, που είδε ότι το ανοικτό φρεάτιο εγκυμονεί κινδύνους και φρόντισε να το καλύψει, μη ξέροντας ότι εκεί υπήρχε ο άτυχος ιδιωτικός υπάλληλος.
Για τον 55χρονο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στην Ασφάλεια Ηρακλείου, καθώς δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του ή στο σπίτι του, μετά που διασκέδαζε καλεσμένος σε μία βάφτιση που γινόταν στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης. Είχε μείνει μόνος του λέγοντας ότι θα καθίσει μέχρι να περάσει η ώρα για να πάει στη δουλειά του. Συγκεκριμένα, επρόκειτο να παραδώσει ένα αυτοκίνητο, καθώς εργαζόταν σε εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων. Όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του και στο σπίτι του, οι δικοί του άνθρωποι ανησύχησαν και δήλωσαν την εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν το αυτοκίνητό του στο χώρο του κέντρου, αλλά και το τσαντάκι που είχε με τα προσωπικά του είδη, ενώ δεν είχαν βρεθεί τα κλειδιά του. Προχθές το πρωί, πυροσβέστες που ερεύνησαν το φρεάτιο, τον βρήκαν νεκρό, παρά το γεγονός ότι το φρεάτιο βάθους πεντέμισι μέτρων ήταν κλειστό.

