
ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
Σατανικό στη σύλληψή του είναι το σχέδιο Βρυξελλών και Βερολίνου με στόχο να... παρκάρουν στην Ελλάδα (με διάφορα προσχήματα) πάνω από 1 εκατ. μετανάστες που αναμένονται να περάσουν από Τουρκία μέσα στο 2016.
Ποιος μπορεί να σκεφτεί τι έχει να γίνει σ’ αυτή τη χώρα;
Το θέμα πλέον παίρνει εθνικές διαστάσεις για πολλούς και διάφορους λόγους και ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί πριν είναι αργά.
Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε δύο αποκαλύψεις της “Π” στις 16 Σεπτεμβρίου και 16 Απριλίου όταν σχεδόν κανείς δεν υποψιαζόταν τι ήταν αυτό που ερχόταν...
Τώρα δεν δικαούται ουδείς να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης...
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Μόνο ως... ανέκδοτο μπορεί ν’ ακουστεί η πληροφορία (είναι καραντί) πως οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 για να κλείσουν την αξιολόγηση.
Μόνο για τη διετία 2015-16 ζητούν επιπλέον μέτρα με συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί μάλιστα τον Ιανουάριο ύψους 2,14 δισ. ευρώ!
Να το ξαναπούμε; Στόχος τους είναι η απόλυτη καταστροφή της χώρας!
ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δεν ήταν μόνο ο Βασ. Λεβέντης στα ραντεβού του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.
Από το γραφείο του στην πρεσβεία έχουν περάσει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι μισοί (σχεδόν) βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Στόχος του να ψηφιστούν τα μέτρα και να μην πέσει (!) η κυβέρνηση!
(Προβλέπω σύντομα πως όσοι διαδήλωναν με το σύνθημα “μένουμε Ευρώπη” να βγουν ξανά στους δρόμους φωνάζοντας “είμαστε όλοι Τσίπρας!”. Ε, ρε γλέντια...).
ΑΠΟΡΩ...
Στο κόκκινο είναι οι προϋπολογισμοί όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πώς θα πληρώσουν συντάξεις;
Απορώ αληθινά...
ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ
Μετά τις γιορτές θα φέρουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μέχρι τότε τα... τύμπανα θα βαράνε...
ΤΟ... ΚΟΥΒΑΡΙ
Κουλουβάχατα έχουν γίνει στη ΝΔ και δεν βλέπω να το... ξεμπλέκουν το κουβάρι.
Το καλύτερο απ’ όλα το είπε χθες βράδυ στον ΣΚΑΪ ο Μεϊμαράκης διερωτώμενος:
“Δεν έχω καταλάβει τι κάνει εκεί ο Παπαμίκος!”
ΤΟ... ΧΑΛΙ
Το έχουμε σχολιάσει (και αποκαλύψει) πως το σαμαρικό ANTINEWS στρώνει το χαλί και προετοιμάζει το έδαφος για το νέο κόμμα Σαμαρά - Βενιζέλου.
Οποιος το παρακολουθεί καταλαβαίνει το παιχνίδι...
Η ΚΗΔΕΙΑ
Με στρατιωτικές τιμές όπως του αξίζουν κηδεύεται τη Δευτέρα στην Κηφισιά της Αθήνας ο στρατηγός Γιάννης Αλεξάκης. Ενας από τους λίγους πατριώτες που τίμησαν τη στολή του στρατιωτικού!
ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
Για άλλους έξι μήνες παράτειναν οι Ευρωπαίοι τα μέτρα εμπάργκο κατά της Ρωσίας.
Περιττό να σημειώσω πως αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για μας.
Κατά τ’ άλλα περιμένουμε Ρώσους τουρίστες για να μας σώσουν...
ΣΦΗΝΑ
Πρόλαβε ο Ερντογάν και μπήκε “σφήνα” ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ πριν την τριμερή που αναμένεται σε λίγες μέρες στην Κύπρο.
Χωρίς το Ισραήλ όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων...
ΠΩΣ;
Αλήθεια, ποιος σκέφτεται πώς μπορεί να παραχθεί πλούτος σ’ αυτή τη χώρα με τέτοια καταστροφή που έχει υποστεί η παραγωγική “μηχανή”; Θα την... βγάλουμε μόνο με τις ιδιωτικοποιήσεις και με την άγρια φορολόγηση του κόσμου;
Μα σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα για να φορολογηθεί και κανείς δεν θα μπορεί να πληρώνει κανέναν.
Αρα;
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Στην Εθνική Τράπεζα πάει η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου που δεν κατάφερε να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Φυσικά παίρνει η Εθνική και τις καταθέσεις που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ.
ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ
Σχεδόν ισοδύναμη παρουσιάζεται η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., στην πανελλαδική έρευνα της ProRata, που διενεργήθηκε το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα στο ζήτημα των συμμαχικών κυβερνήσεων.
Η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Μάλιστα το 29% ζητά συνεργασία με τη ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 20%, Ν.Δ. 19%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ενωση Κεντρώων 3%, Το Ποτάμι 2,5%, ΛΑ.Ε. 2,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2%, Αλλο 3,5%, Ακυρο/Λευκό 5,5%, Αποχή 18,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται πολύ ψηλά, καθώς φτάνει στο 31%.
ΤΟ... ΑΙΜΑ
«Άγκελα, μη μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χθες στη Γερμανίδα καγκελάριο, στην ευρωπαϊκή σύνοδο των Βρυξελλών.
Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει ότι «στη σύνοδο των Βρυξελλών δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι και στην ‘Αγκελα Μέρκελ».
«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπης δεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί, κανείς, υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», είπε ο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους.
Η ΣΑΡΑΝΤΟΝ
Με δάκρυα στα μάτια προϋπαντούσε από χθες το πρωί στις ακτές νότια της πόλης της Μυτιλήνης εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στο νησί η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ και ακτιβίστρια Σούζαν Σαράντον.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τι συμβαίνει σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να το καταλάβει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι "κάποιοι άλλοι" και να γίνουν οι πρόσφυγες που χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε» δήλωσε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρα- κτορείο Ειδήσεων η κ. Σαράντον.

