Σε από κοινού “ακύρωση της επανίδρυσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς”, κάλεσε τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους “προοδευτικούς πολίτες ανεξαρτήτως προηγούμενης κομματικής προτίμησης”, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του χθες βράδυ στον Πύργο της Ηλείας.
“Η ιδιαίτερη πατρίδα του Κώστα Σημίτη, του ηγέτη που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και οδήγησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σήμερα στην πρωτοπορία του αγώνα για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής” διατράνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χειροκροτούμενος από το κοινό του. Και στην ιαχή των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: “Δεν μας αφήνουν οι ίδιοι να ξεχάσουμε – με τις δηλώσεις τους, τον φανατισμό τους, τα φυλλάδιά τους”.
“Η ηγεσία της ΝΔ, δεν τολμά να καταδικάσει καθαρά και ανοιχτά την ακραία Δεξιά και τη δράση της. Δεν μπορούν να καταδικάσουν τα ακραία στοιχεία, ούτε καν σήμερα, άρα δεν θα το μπορέσουν ποτέ. Το συμπέρασμα είναι ένα – και έχει μεγάλη βαρύτητα για το μέλλον όλων των Ελλήνων: Η Ελλάδα δεν αντέχει την οπισθοδρόμηση της Δεξιάς”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του παρατήρησε:
“Η συντηρητική παράταξη, δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε καν τις υποσχέσεις της. Θα φέρει πειραματισμούς στην κοινωνία και την οικονομία. Κανένας εργαζόμενος, καμία οικογένεια, κανένας συνταξιούχος, κανένας μικρομεσαίος, κανένας αγρότης, δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από τη λιτότητα, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους”.
Στα επιχειρήματα της Ν.Δ., περί “διαπλοκής” των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: “Δεν βλέπουν γύρω τους; Η ταχύρυθμη οικονομική ανάπτυξη έγινε περιουσία του ελληνικού λαού. Η ανάπτυξη έγινε ανάπτυξη για όλους”. Περνώντας δε, και πάλι στην αντεπίθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τις απαξιωτικές για το ΑΣΕΠ δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι μεθοδεύει την κατάργηση του ΑΣΕΠ, προκειμένου να επανιδρύσει το “κομματικό της κράτος”:
“Αποκαλούν το ΑΣΕΠ, κομματικό όργανο. Αυτό είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Το ΑΣΕΠ δεν κρίνει με κομματικά κριτήρια. Το ξέρουν αυτό όλοι οι Έλληνες. Η κατάργηση του κορυφαίου θεσμού διασφάλισης της αξιοκρατίας, σηματοδοτεί την επανίδρυση του κομματικού κράτους της Δεξιάς στον δημόσιο τομέα (...) Η ΝΔ θέλει να αποκλείσει όσα παιδιά δεν είναι “δικά της”, να διχάσει ξανά τους Έλληνες ανάμεσα σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πάντοτε, σταθερά και αταλάντευτα η κυβέρνηση των παιδιών όλων των Ελλήνων”, διατράνωσε ο κος Παπανδρέου.
Τέλος, ο κος Παπανδρέου, έθεσε ενώπιον των οπαδών του τα διλήμματα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης: Μεθαύριο – υπογράμμισε – κρίνονται “η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ για τις επιδοτήσεις στον αγρότη ως το 2013, η μείωση της ανεργίας, το μέσο εισόδημα στο 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η αύξηση της αγροτικής σύνταξης κατά 50%, η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και η επόμενη ημέρα, το νέο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στα πανεπιστήμια, η αύξηση της σύνταξης του ΙΚΑ στα 700 ευρώ, το νέο φορολογικό σύστημα σταθερό για 10 χρόνια, η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, η λύση του Κυπριακού”.
“Είναι κυρίαρχα και ζωτικά ζητήματα και αφορούν όλες τις γενιές των Ελλήνων”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας το ακροατήριό του “να προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, να σταθούμε οι Έλληνες αντάξιοι των στόχων, των δυνατοτήτων και των οραμάτων μας. Να σταθούμε στο ύψος μας. Να γίνουμε η γενιά που θα αλλάξει οριστικά την Ελλάδα”.