
Παρά τις προσιτές τιμές και παρά το ότι δεν είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, μειωμένο είναι το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών να ταξιδέψουν ακόμη και εντός Ελλάδας για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ωστόσο κάποιες περιοχές παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον για τις γιορτές και αυτές είναι, σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα Μαρία Χατζηδάκη, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο, οι Πρέσπες, η Καστοριά, η Θράκη.
Το κόστος του πακέτου για παραμονή 4-5 ημερών είναι από 265-295 ευρώ. Περιορισμένες είναι οι κρατήσεις και στους ξενώνες της Κρήτης. “Δεν βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη ζήτηση”, σημείωσε η κ. Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο χωριό Όστρια της Ιεράπετρας, όπως οργανώνονται διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και η τιμή του πακέτου all inclusive για μια οικογένεια διαμορφώνεται στα 350 ευρώ.
Ωστόσο, η ίδια είπε ότι θα γεμίσει ένα αεροπλάνο από Ηράκλειο που ταξιδεύει για Βιέννη, Πράγα, τις ημέρες των γιορτών, με κόστος πακέτου τα 670 ευρώ.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί Ηρακλειώτες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για τις γιορτές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ακριβότερα κατά 14% σε σχέση με περυσι θα πληρώσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους όσοι ταξιδέψουν και μείνουν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σύμφωνα με έρευνα της Trivago.

