ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΙΣ 16/12 ΟΙ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ, ΒΓΟΝΤΖΑΣ, ΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΙΜ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»

Στην τελική ευθεία του μπαίνει το θέμα των μείον έξι βαθμών του ΟΦΗ καθώς όπως έγινε γνωστό χθες η προσφυγή της κρητικής ομάδας για την ποινή αυτή θα εκδικαστεί από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ τελικά την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Η κρητική ομάδα έχει προσφύγει στην ΕΠΟ από τις 9 Οκτωβρίου και από την πλευρά της εκφράζεται η αισιοδοξία της για την θετική έκβαση της υπόθεσης, την οποία και θα δικάσουν τακτικοί δικαστές. Το νέο στοιχείο στην υπόθεση αυτή πέρα από την ημερομηνία της εκδίκασης της είναι ότι ο ΟΦΗ που ετοιμάζεται εδώ και καιρό για την υπόθεση αυτή έχει στο πλευρό του τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Χρυσόγονο καθώς και τον έγκριτο νομικο Αντώνη Βγόντζα ο οποίος είναι φίλος του ΟΦΗ και συμμετέχει στη νομική ομάδα του συλλόγου στην προσπάθεια δικαίωσης του.

Σε ότι αφορά τον κ. Χρυσόγονο έχει κάνει γνωμοδότηση για το δίκαιο του ΟΦΗ και θα παραστεί και προσωπικά στην εκδίκαση.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον νομικό του ΟΦΗ Μανόλη Φωτάκη, ο οποίος είναι εκείνος που έχει υποβάλει το σχετικό δικόγραφο στο αρμόδιο δικαστήριο της ΕΠΟ από τις 9 Οκτωβρίου. 
Ο ΟΦΗ θα επιχειρήσει συντεταγμένα και πιθανότατα και με περαιτέρω νομική ενίσχυση, να διεκδικήσει το δίκιο του στην υπόθεση αυτή, ώστε να μην επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών.

Η κρητική ομάδα έχει μπροστά της ένα 20ήμερο για να προετοιμάσει την παρουσία της στο Τακτικό Δικαστήριο αλλά παράλληλα η προσοχή στρέφεται (και) στο αγωνιστικό κομμάτι όπου ο ΟΦΗ οφείλει να συνέλθει γρήγορα και να μαζέψει τα κομμάτια του μετά την ήττα στα Ζωνιανά για να συνεχίσει την πορεία του στο πρωτάθλημα με στόχο να μην έχει άλλες απώλειες.

Το βάρος πέφτει στην ψυχολογία και τον ρόλο του “εμψυχωτή” ανέλαβε ο Νίκος Γκουλής ο οποίος

μπροστά στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μίλησε στους ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη της προπόνησης και επιχείρησε να τους τονώσει το ηθικό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. «Σας πιστεύω, φοράτε την φανέλα του ΟΦΗ και πρέπει να δείξετε μέσα στο γήπεδο ποια είναι η αξία σας. Μπορούμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση και όλα εξαρτώνται από εμάς» ήταν τα λόγια του Γκουλή στους παίκτες του που χθες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πειραιά. Να σημειωθεί ότι οι παράγοντες του ΟΦΗ σε συνέχεια της προχθεσινής τους απόφασης να χαμηλώσουν τους τόνους και να αποφύγουν την ένταση απέφυγαν χθες να δώσουν το “παρόν” στο Βαρδινογιάννειο.

Επίσημα Σηφάκης

Πάντως στους παίκτες πέραν του Νίκου Γκουλή αναμένεται να μιλήσει και ο Μύρωνας Σηφάκης στον οποίο η διοικούσα Επιτροπή του ΟΦΗ ανέθεσε το πόστο του τιμ μάνατζερ (γράψαμε χθες για την επιστροφή του).


Ο Μύρων Σηφάκης, μετά απο συζητήσεις που είχε με την διοίκηση της ομάδας, αλλά και τους κ.κ. Γκουλή και Βλαστό, συμφώνησαν στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας, (τεχνικός διευθυντής είναι και ο κ. Βλαστός) που κοινό στόχο έχει ο ΟΦΗ να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο. Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ ο κ. Σηφάκης τόνισε:

“Οποτε μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα, δεν το αρνήθηκα. Πάντα βέβαια ήταν σε ειδικές και πολύ δύσκολες συνθήκες.Το ίδιο συμβαίνει και αυτή τη φορά.
Ακουσα τους ανθρώπους της ομάδας, τι θέλουν απο μένα και αν μπορώ να το υλοποιήσω. Η διοίκηση προχωράει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να προσπαθήσουμε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί και είναι η άνοδος.

Πήρα την απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τα ηνία της ομάδας, σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο για αυτή, είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς.

Μετά απο πολλά χρόνια το οικονομικό που ήταν το αγκάθι, οι άνθρωποι αυτοί το έχουν διασφαλίσει στο έπακρον.

Μου ζήτησαν να προστατέψω την επένδυση τους και να τους βοηθήσω με το υπόλοιπο επιτελείο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να είμαι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα και σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και τον προπονητή, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για επιτευχθεί ο στόχος. Ολοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι ότι μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό το είχαμε επαναλάβει πριν απο κάποια χρόνια όταν φέραμε 25 χιλιάδες κόσμο στο Παγκρήτιο στάδιο. Τότε είχαμε 11 αγωνιστικές στη διάθεση μας, τώρα έχουμε 21.

Οπως και τότε, έτσι και τώρα πρέπει να έχουμε πίστη και αγάπη για την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο. Χρειάζονται θετική ενέργεια και θετικές συμπεριφορές. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Χρειάζονται πράξεις. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

* Σε συζητήσεις με τον Λευτέρη Πουπάκη βρίσκεται ο ΟΦΗ με στόχο να εντάξει τον παλαίμαχο τερματοφύλακα στο τεχνικό τιμ.