Κοσμοσυρροή στο προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Πλήθος πιστών συρρέει από χθες το μεσημέρι στον στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και Αγίου Νίκωνος του Μετανοείτε στον Καρτερό Ηρακλείου για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.

Το Ηράκλειο υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα την εικόνα η οποία έφτασε στον Καρτερό λίγο μετά τις 3 το απόγευμα.

Λίγο αργότερα στις 5 το απόγευμα εψάλη πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί Πόντιοι από όλα τα μέρη της Κρήτης, οι οποιοι εμφανώς συγκινημένοι έσπευδαν να προσκυνήσουν το θρησκευτικό αυτό αριστούργημα που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Σήμερα Πέμπτη στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και αύριο Παρασκευή, στις 7 π.μ θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 3 μ.μ. Ιερά παράκληση και στις 5 μ.μ. εσπερινός.

Στις 7  το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διημερίδα με ομιλητές τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα για την Παναγία Σουμελά και τον επίκουρο καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Ιερατικής Σχολής Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη με θέμα «Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε».

Θα ακολουθήσουν τα χορευτικά της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων νομού Ηρακλείου και του Λυκείου Ελληνίδων.

Η εικόνα θα παραμείνει στο Ηρακλειο μέχρι αύριο Παρασκευή βράδυ.