
Ενα μήνα είχε να δει νίκη ο Εργοτέλης και χθες που το... “αποφάσισε” έκανε εκκωφαντική ανατροπή για να πάρει τη 2η νίκη του στη Βʼ Εθνική με το πέρας της 6ης αγωνιστικής.
Στο “Λίντο” κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα κέρδισε 71-70 την Ενωση Ιλίου με τρίποντο του Καρελή 5ʼʼ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Με 14 πόντους (61-47) είχε προηγηθεί η Ενωση Ιλίου στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.
Με 14 συνεχόμενους πόντους του Πετράκη και ένα καλάθι του Καραλή ο Εργοτέλης μείωσε σε 65-63 στο 38" σκορπίζοντας ενθουσιασμό. Το Ιλιο όμως δεν ειχε πει την τελευταία του λέξη και με 4 συνεχόμενους πόντους καταφερε να προηγηθεί με 69-63 30 δευτερα πριν την λήξη. Οι "κιτρινόμαυροι" και πάλι δεν το έβαλαν κάτω, βρήκαν επιθετικές λύσεις, έβγαλαν άμυνες και στα 26 δεύτερα ο Καραλής με τρίποντο μείωσε σε 69-66 . Ο Μπέλλας ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος από τη γραμμή, όπως και ο Πετράκης, με ακόμη 21 δεύτερα. Ο Μπέλλας ευστόχησε και πάλι σε μία εκ των δύο βολών και ο Πανούλιας έδωσε εντολή να μη γίνει φάουλ, με τον Καπινιάρη ωστόσο να μην την εκτελεί και να κάνει φάουλ στον Πετράκη στα 13". Ο τελευταίος είχε και πάλι 1/2 βολές, κάνοντας το 70-68 και με τους φιλοξενούμενους να έχουν επαναφορά. Ο Μπέλλας αντί να κρατήσει την μπάλα για να πάρει το φάουλ, επιχείρησε λανθασμένα να τη δώσει στον Φουντά, με τον Σακελλαράκη να κλέβει. Αυτός έδωσε την μπάλα στον Καραλή και εκείνος με τρίποντο «έγραψε» το τελικό σκορ, 5 δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει ο χρόνος. Ο Μπέλλας σούταρε στην εκπνοή αλλά ήταν άτυχος και το συγκρότημα του Γιώργου Μακράκη να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.
10λεπτα: 16-21, 36-31 (ημίχ.), 45-56, 71-70.
Διαιτητές: Μπούσιας, Κωνσταντινίδου.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Μακράκης): Κριθινάκης, Ξενάκης, Χασάπης, Πετράκης 26 (4), Σακελλαράκης 10, Καρακωνσταντάκης, Βασιλειάδης 6, Αρναουτάκης 6, Σκλήβας 4, Καραλής 16 (2).
ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (Π. Πανούλιας): Βαϊδάκης 2, Μπέλας Ι. 6 (1), Καπινιάρης 21 (2), Φούντας 14 (2), Τσολάκης 9, Μπασδέκης, Μπέλλας Οδ. 14 (1), Κόκκας, Σκόρδας 4, Στρατοδήμος, Γεωργιάδης.
“Μπλόκο” στη Νίκαια
Βαρέθηκε (sic) να κερδίζει και έχασε στη Νίκαια το “Ηράκλειο” μετά από 6 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.
Με 86-58 ηττήθηκε από τον Ιωνικό Ν. στην Αθήνα αφού στο 3ο 10λεπτο έπαθε μπλάκ - άουτ.
10λεπτα: 17-18, 38-30, 61-42, 86-58.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Β. Ράλλης): Πρωτογεράκης Ι., Φραγκιαδάκης, Αυγενικός 9 (1), Κουπίδης 9 (1), Λιανός 18 (2), Μαραγκάκης, Καραδολάμης 9 (1), Αντωνογιαννάκης, Σπυριδάκης, Πάλλης 12.

