
Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
Με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Νέα τρομοκρατική επίθεση χθες βράδυ στο Παρίσι με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με αυτές, οι επιθέσεις, που ήταν πάνω από δύο και πιθανότατα έγιναν με καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκδηλώθηκαν στο 10ο διαμέρισμα της πόλης στην οδό Rue Bichat σε καφετέρια κοντά στο Stade de France όπου εκείνη την ώρα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας παρουσία μάλιστα του Γάλλου προέδρου Φ. Μιτεράν, ο οποίος και φυγαδεύτηκε από την ασφάλειά του.
Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για 26 νεκρούς από τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
Οπως μετέδωσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα γαλλικά ΜΜΕ, η πρώτη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ (2 οι δράστες) στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι. Από την επίθεση αυτή στο εστιατόριο υπάρχουν 2 νεκροί και 7 τραυματίες.
Οι ίδιες πληροφορίες επίσης ανέφεραν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία σε χώρο που διοργανωνόταν συναυλία χωρίς όμως να έχει γίνει και γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτές.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος πρόεδρος πήγε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εκτιμήσει με τους επιτελείς του την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

