
Η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει ήδη τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 12 Νοέμβρη.
«H απεργία μας λήγει το πρωί της Παρασκευής, πλην όμως τα λάβαρα κυματίζουν και δεν υποστέλλονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να μην κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της, καθώς δεν πήρε απόφαση για νέα απεργία.
Η ΠΝΟ ζητά από την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως αναφέρει, «να προβούν στην άμεση υλοποίηση των όσων -και έγγραφα σήμερα- δεσμεύτηκαν και να αφήσουν κατά μέρους τις ολιγωρίες και τα ευχολόγια των καλών προθέσεων» και προειδοποιεί ότι «ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε».
Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, υπογραμμίζει η ομοσπονδία και τονίζει ότι στις 12 Νοεμβρίου ο κλάδος των ναυτεργατών κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η ΠΝΟ ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, «οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης» και ευχαριστεί, επίσης, τα άλλα σωματεία που συγχρονίστηκαν με την απεργία της και το επιβατικό κοινό «για την πλήρη κατανόηση του στον δίκαιο αγώνα μας».
Τέλος, καλεί τους ναυτεργάτες «όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες». «Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Να σημειωθεί ότι για την εξυπηρέτηση των επιβατών οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια από και προς τον Πειραιά.

