
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικ. Σακελλαρίου σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι σχετικές αποφάσεις για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν τόσο από το Reuters όσο και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου ακύρωσε -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν. Σκουρλέτη και το σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία μεταλλείων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, ελήφθη κατά τις δύο διασκέψεις και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Από το γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Δεν έχει γνωστοποιηθεί απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, λέει το υπουργείο
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μερική παύση εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, επισημαίνει το υπουργείο σε χθεσινή ανακοίνωση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Αντιθέτως, τονίζεται, στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία: «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

