Με το βλέμμα στην Λάρισα όπου το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την ΑΕΛ προετοιμάζεται πλέον ο Εργοτέλης μετά το ισόπαλο παιχνίδι με την Λαμία.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχοντας πλέον γευτεί όλα τα αποτελέσματα σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές, βλέπουν το ματς με την ΑΕΛ ως μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση και να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Για τον Εργοτέλη το παιχνίδι του Σαββάτου αποτελεί μια πρόκληση καθώς αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΑΕΛ αλλά και την ομάδα που έχει πετύχει το απόλυτο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Στόχος του Εργοτέλη είναι να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κόψει βαθμούς από την Λάρισα και γιατί όχι να πάρει ακόμα και τη νίκη. Ο Εργοτέλης μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα στην Λάρισα αλλά παραδοσιακά δυσκολεύει την ΑΕΛ και τα μεταξύ τους ματς τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από το ωραίο θέαμα και τα πολλά γκολ. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες ήταν για την Σούπερ Λίγκα στο AEL FC Arina στις 20 Μαρτίου 2011 με τον Εργοτέλη να παίρνει ισοπαλία με σκορ 3-3. Δυο φορές η ΑΕΛ κέρδισε με σκορ 3-2 τις περιόδους 2008 και 2009 και από μια με 2-1 και 1-0 το 2006 και το 2010 αντίστοιχα.

Αγωνιστικά ο Βελιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για αυτό το παιχνίδι. Εκτός παραμένει ο Αχμέντ Καμαρά ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο έτερος Καμαρά από την πατρίδα του όπου είχε μεταβεί για υποχρεώσεις της Εθνικής. Παρών θα είναι και ο Μάνος που χθες βρισκόταν με την Εθνική Ελπίδων για τον αγώνα με την Πορτογαλία.