Αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις 65 επικουρικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία, πολλά τμήματα κινδυνεύουν με λουκέτο, είπαν στον διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων του νησιού που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε ψήφισμά τους αναφέρουν:

“Όπως γνωρίζετε τον Δεκέμβρη λήγει η σύμβαση των 65 επικουρικών εργαζόμενων των νοσοκομείων μας και η απόλυση τους θα επιδεινώσει τις ήδη δυσλειτουργικές συνθήκες αρκετών τμημάτων και κλινικών που οι συνάδελφοι μας εδώ και δύο χρόνια στελεχώνουν, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα σημαίνει και κλείσιμό τους. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, το πάγωμα εδώ και χρόνια προσλήψεων μόνιμων εργαζόμενων καθιστά απόλυτη ανάγκη την παραμονή τους στο νοσοκομείο. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που κατά εκατοντάδες λείπουν από τα νοσοκομεία μας και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων κλπ.

Σας ζητάμε να προβείτε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που οφείλετε σαν Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. προς τους πολιτικούς σας προϊσταμένους του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για να παραμείνουν οι συνάδελφοι μας στα νοσοκομεία με μόνιμη σταθερή εργασία.

Ταυτόχρονα, στην κινητοποίηση μας οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων βάζουμε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των μονάδων Υγείας του νησιού μας.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η πλήρης υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, η αύξηση προσέλευσης των ασθενών δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις και τις συνέπειες τους βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς” τονίζουν.