Έντονο άρωμα Ηρακλείου στην Πεσκάρα της Ιταλίας όπου γίνονται οι πρώτοι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες.

Φυσικά δε μιλάμε για άλλους παρά για τους δύο πολύπειρους Ηρακλειώτες αθλητές του μπιτς βόλεϊ, Γιώργο Μονιάκη και Γιούλη Παρασκάκη (η Γιούλη κατάγεται από τα Χανιά αλλά ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Ηράκλειο), που τιμούν το Ηρακλειώτικο βόλεϊ καθώς για πρώτη φορά φοράνε το εθνόσημο με την Ελληνική αποστολή.

Οι δύο παίκτες μαζί με τους “συντρόφους τους στην άμμο”, Ανδρόνικο Βανδώρο και Κωνσταντίνα Τσοπούλου αντίστοιχα, εκπροσωπούν την Ελλάδα στους Μεσογειακούς αγώνες παραλίας «Πεσκάρα 2015».

Η Παρασκάκη διανύει μία εκπληκτική χρονιά μαζί με τη συμπαίκτριά της και το δείχνει σε κάθε αγώνα που παίζει. Ήδη έχει πάρει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλει κατακτώντας και το χάλκινο μετάλλιο στα τελικά των τουρνουά που έγιναν στη Βεγορίτιδα. Αποκορύφωμα ήταν το Βαλκανικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Καρδία της Θεσσαλονίκης. Εκεί σε έναν συγκλονιστικό “εμφύλιο” τελικό απέναντι στο δίδυμο Καραγκούνη/Μεθενίτη η Ηρακλειώτισσα μπλοκερ μαζί με την Τσοπούλου κατάφεραν να κερδίσουν με 2-0 (22-20 και 21-17 τα σετ) και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Με τις επιτυχίες αυτές κατάφεραν λοιπόν, και δικαίως, να είναι οι εκλεκτές της ομοσπονδίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και ξεκίνησαν για την Ιταλία με τη Παρασκάκη να δηλώνει: “Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και το Βαλκανικό ήταν μία πολύ καλή προετοιμασία εν όψει των Μεσογειακών αγώνων” και πρόσθεσε: “Είμαστε στην Ιταλία για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”. Και αυτό ακριβώς κάνουν (!) καθώς έχουν ήδη 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (2-0 με Σλοβενία και Μάλτα) ενώ έπεται συνέχεια.

Παράλληλα, πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί και ο έτερος συμπολίτης μας, Γιώργος Μονιάκης, που κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να βάλει τα χρώματα της Εθνικής. Παρά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν μέσα στη χρονιά οι Μονιάκης/Βανδώρος έφτασαν στους τελικούς και των 4 τουρνουά Μάστερς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, ενώ στο Βαλκανικό της Θεσσαλονίκης πήραν την 5η θέση. “Σε κάθε τουρνουά πηγαίναμε ακόμη καλύτερα και αυτό κρατάμε καθώς δε κάναμε σχεδόν καθόλου προπόνηση μαζί” δήλωσε ο Ηρακλειώτης παίκτης του ΟΠΕΡ ενώ για τους Μεσογειακούς αγώνες τόνισε: “έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα Μεσογειακό. Μαζεύουμε εμπειρίες και ανεβαίνουμε μέσα από αυτό αγωνιστικά”. Παρόλα αυτά το ελληνικό δίδυμο δεν έχει κάνει καλή αρχή καθώς μετρά 2 ήττες στα δύο πρώτα ματς (0-2 με Ιταλία και 1-2 με Τυνησία).