Το πανεπιστήμιο Λευκωσίας μια ανάσα από την Ελλάδα και εύκολα προσβάσιμο για όποιον θέλει να φοιτήσει σε μία από τις σχολές του, είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, που αναδείχθηκε γρήγορα σε ένα διεθνές κέντρο σπουδών. Παγκόσμιο στη φιλοσοφία του, το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί σπουδαστές από όλο τον κόσμο, σε ένα πολυπολιτισμικό μαθησιακό περιβάλλον που προωθεί τη φιλία, τη συνεργασία και την κατανόηση.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας , έχοντας διακριθεί με μια σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς βραβεύσεις, προσφέρει σήμερα ένα τεράστιο εύρος από σύγχρονα πεδία σπουδών.

-ΙΑΤΡΙΚΗ

-ΝΟΜΙΚΗ

-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

και 40 ακόμη σύγχρονες, κερδοφόρες ειδικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα στους τομείς των Επιστημών: Ζωής και Υγείας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακό στο ψηφιακό νόμισμα.

Σε σύνδεση με τη διεθνή αγορά εργασίας, σε μια χώρα που μιλά τη γλώσσα σου.

Το διεθνές διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει να επιδείξει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό έργο, το οποίο κάθε χρόνο ενισχύεται με ερευνητικά κονδύλια από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέρα όμως από τους νόμους της Επιστήμης, η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή κοινότητα γνωρίζει σε βάθος και τους κανόνες της Αγοράς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ίδρυμα λειτουργεί στα πλαίσια της δυναμικής Κυπριακής Οικονομίας, ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η καλύτερη εγγύηση για επιτυχή πρόσβαση στην κυπριακή, ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει την αυθεντική εμπειρία ευρωπαϊκής Πανεπιστημιούπολης. Με συνολική έκταση 33.320τμ, με 15 κτηριακά συγκροτήματα, 66 αίθουσες, 60 εργαστήρια και ένα πλήθος από βιβλιοθήκες και άλλους ειδικούς χώρους διδασκαλίας , είναι σε θέση να φιλοξενεί ένα πλήθος φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Ενώ μια σειρά από δραστηριότητες όπως: φοιτητικές λέσχες, αθλητισμός, σεμινάρια και δημόσιες διαλέξεις, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού και την περίφημη κυπριακή φιλοξενία, μετατρέπουν τις σπουδές εδώ σε ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.

Καινοτομίες στα προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανέκαθεν ξεχώριζε για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με την εισαγωγή πρωτοπόρων προγραμμάτων.

Για να προσφέρει περισσότερα στον τόπο, τόλμησε και δημιούργησε την πρώτη Ιατρική Σχολή, η οποία στεγάζεται σε δικές της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Συνεχίζει την πρωτοποριακή συνεργασία με το St George's, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ένα από τα διαπρεπέστερα πανεπιστήμια στον τομέα της Ιατρικής, το οποίο για πρώτη φορά δημιούργησε τέτοια συνεργασία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ιατρική Σχολή προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο (οι περισσότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, αλλά και από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), υλοποιώντας στην πράξη τον στόχο μετατροπής της Κύπρου σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Φέτος αποφοίτησαν οι πρώτοι γιατροί στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, και σύντομα θα προσφέρεται και Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Ιατρικές Επιστήμες (PhD in Medical Sciences).

Τα προγράμματα Επιστημών Ζωής & Υγείας εμπλουτίζονται με άλλους συγγενικούς κλάδους όπως η Αθλητική Διατροφή/Διαιτολόγια και Διατροφική Παρέμβαση (MSc), η Σύγχρονη Νοσηλευτική (MSc), οι Βιοϊατρικές Επιστήμες (ΜSc), η Φαρμακευτική (BSc) και η Φυσικοθεραπεία (BSc).

Αλλά και στους τομείς των Τεχνών το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δίνει δυναμικά το παρών, καθώς έχει εισάγει το πρώτο πτυχίο (ΒΑ) Καλών Τεχνών στην Κύπρο, στελεχωμένο από σημαντικούς εικαστικούς, αλλά και το πρώτο μεταπτυχιακό (MMus) στην Κύπρο στον τομέα της Μουσικής. Επίσης, προσφέρεται η ειδικότητα Κινηματογράφος και Δημιουργική Παραγωγή στο πλαίσιο του πτυχίου (BA) Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με γνώμονα τις νέες ανάγκες της οικονομίας της Κύπρου, και θέλοντας να υποστηρίξει τα επαγγέλματα του μέλλοντος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εισήγαγε, μεταξύ άλλων, πτυχίο (BSc), μεταπτυχιακό (MSc), καθώς και διδακτορικό (PhD) στη Μηχανική Ενέργειας Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου. Αυτό έρχεται να ενισχύσει το πρώτο παγκοσμίως πτυχιακό πρόγραμμα (BSc) στη Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων/ Υδρογονανθράκων που ήδη προσφέρει, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τους μελλοντικούς διευθυντές της ανερχόμενης βιομηχανίας υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Ηγετικός ρόλος

Μέσω των πιο πάνω, αλλά και πολλών άλλων πρωτοβουλιών (π.χ. διεθνή συνέδρια, ανοικτές διαλέξεις, εκδόσεις), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει καθιερώσει έναν ηγετικό ρόλο ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Κύπρου, αναβαθμίζοντας συνεχώς την όλη του προσφορά, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης.

Διακρίσεις και επιτεύγματα

•Αναγνώριση 5 αστέρων για την Αριστεία από το EFQM (European Foundation for Quality Management), το μοναδικό πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και ένα από τα 10 στην Ευρώπη που φτάνει σε αυτό το επίπεδο αναγνώρισης

•“Χρυσό Βραβείο” Επιχειρηματικής Ηθικής από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN)

•Το μόνο μη κρατικό πανεπιστήμιο με Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ, σε θέματα Πολυπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ειρήνης

•Κέντρο Αριστείας Jean Monnet, ένα από τα 14 σε παγκόσμιο επίπεδο

•Βραβείο “Αριστείας στις Υπηρεσίες Εκπαίδευσης”, από τον Οργανισμό Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

•Περιβαλλοντική διάκριση Global 500 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

•“Συμπλήρωμα Διπλώματος” (Diploma Supplement Label) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

•Διεθνής Πιστοποίηση “Investors in People”, σε αναγνώριση των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

•Πιστοποίηση του European Foundation for Quality in e-Learning (EFQUEL), για την ποιότητα των εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών του